tisdag, januari 3

Helgens läsning

Jag vet inte varför jag kom att tänka på Daniel Åberg och hans bok Dannyboy och kärleken, men jag kom att tänka på den och att det var en av böckerna jag skrev ner på en lista där nångång 2007. Listan skickade jag sedan till mamma så hon kunde skicka lite svenska böcker till mig. Förutom Dannyboy och kärleken vet jag att jag skrev med Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist (2.5/5) och Parfymen av Patrick Süskind (3.5/5). De två senare fick jag, men mamma kunde inte hitta Daniel Åbergs bok nånstans i Lidköping så det blev liksom aldrig av att jag läste den. Tills nu.

Först vill jag bara säga att alla författare borde göra som honom och sälja böckerna i egen webshop. Det är liksom lite extra känsla i att öppna en bok med en personlig hälsning i och dessutom kunna twittra till författaren när nånting krånglar när man (jag) lägger en order. Man kan säga att jag liksom gillade boken redan innan jag läste den bara för att jag tyckte att Daniel Åberg verkade vara en himla trevlig prick. Och det är en bra bok.

Det är fina formuleringar och bra dialoger och två ganska så hela trasiga människor. Det är fint och det är roligt och det är extra roligt att hela boken i princip utspelar sig på min bakgård. Jag ser hyllorna på Ica och utsikten och gatorna framför mig och det är kul. Men. Det är väldigt mycket tillbakablickar i huvudpersonernas liv som för min del känns ganska irrelevant. Jag finner mig vilja veta mer om nuet än om dået och skummar igenom minnen från flera år tidigare. Det är en kärlekssaga på sitt sätt och den är fin och jag vill läsa mer mer mer om den och börjar i slutet av boken avsky tillbakablickarna för att jag tycker att de stör mina "kompisar" och gör helhelten lite för hoppig. Men jag älskar språket. Jag älskar språket så mycket att jag förmodligen kommer köpa alla böcker författaren ger ut framöver.
Betyg: 3/5.

6 kommentarer:

Jessica sa...

Tycker du ska läsa hans andra bok, för den är bättre :)

egoistiska egon sa...

Och jag tycker du ska bokcirkus-blogga.

Linn sa...

Jessica: den ligger hemma och väntar.

Egon: och jag vill skriva om den här.

Medelklassman sa...

En gång sa jag på twitter att folk som sorterar sina bokhyllor efter färgskala på böckernas ryggar var citat "lite lite dumma i huvudet".

Då svarade Daniel Åberg något i stil med att "det var intressant att få reda på att jag tycker att han är helt blåst".

Känsligt ämne, tydligen.

Linn sa...

haha! Well, jag har också färgsorterad bokhylla. FYI liksom.

Medelklassman sa...

Men alltså? Va?