måndag, januari 2

Lösningen stavas s-t-ä-d-h-j-ä-l-p eller t-e-r-a-p-i

Just nu känner jag: hur fan hinner man med att ha barn, snyggt och rent hemma och umgås och skratta med folk man tycker om? Och slappa som i se på serier eller läsa böcker? Something's gotta give va?

Jag undrar eftersom jag verkar ha fått lite städOCD nuförtiden och går bort med tomflaskor och rensar avloppet och torkar skåpsluckor och dammsuger soffan (nåväl, sammetssoffa och kohudsmatta är ungefär som att ha en fällande katt hemma) och har rent kylskåp och tomma sophinkar och mat i frysen och... Det är fan jättetidskrävande. Och visst känns det otroligt skönt att äntligen vara vuxen och göra allt det där innan skåpen rinner över och soporna går ut med sig själva, men jag bor på 36 kvadrat. Det kommer ju inte gå att upprätthålla på större ytor utan att morphas till nån form av städtant. Jag vill inte vara en städtant. Jag vill vara en nöjd och glad och social människa. Men jag vet också att jag blir det när det är fint och iordning. Dum ekvation det där.

4 kommentarer:

Josefine sa...

Man hinner inte. Istället gör man panikstädningar när det kommer nån på besök eller när man själv börjar få krupp på all röra. Jag är egentligen också lite pedant. Det kryper i kroppen när det är smuts och stök men för att överleva blundar jag och djupanadas en stund när det blir för mycket. (Längtar tills barnen kan vara med och städa mer ordentligt - blir en lång väntan det).

Helena sa...

Man gör om varenda lådjävel till kaoslåda och skaffar mysbelysning. Skräpet är gömt och skiten syns inte.

Fredrik sa...

Det går alldeles utmärkt. Dessutom hinner man (jag), utöver jobbet, plugga och jobba som gruppträningsinstruktör. Allt heter planering. Frågor på det?

Linn sa...

Det är nog djupandas och kaoslådor som är lösningen för mig ändå. Och en städerska. Det här med planera är det roligaste jag vet så länge det inte handlar om tid. Att planera tid gör att jag tappar livsgnistan så det är tyvärr inte riktigt en lösning för mig, även om jag är impad över att det funkar för dig, Doktoranden.