tisdag, januari 31

Fråga bloggen! (För ni vet mest)

Hey tech nerds! Skoja ba. Men det är Apple tv, vad liksom ÄR det? En extern hårddisk med en applelogga? Kan den göra magi? Varför ska man ha en sån? Hjelp?

7 kommentarer:

Sara sa...

Vi använder vår för att kolla på webTV på vanliga TVn, och för att kolla på filmer som ligger på en hårddisk någonstans. Vi har bara en TV på väggen och ingen plats för spelare och andra manicker, och den här är liten o smidig och syns knappt. Jag frågar teknikern i familjen om du undrar över något speciellt, för han har fixat allt, och jag bara använder grejerna...

Linn sa...

Jag vill veta exakt vad den liksom gör? Heh. Men om teknikern kan förklara varför man ska ha en sån och t ex inte en dator kopplad till tevin så vore jag evigt tacksam.

Karin L sa...

Å, berätta för mig också! För jag Vill Ha nämligen, men vet ännu inte riktigt varför. Ehm.

Frida sa...

Jag har långtgående planer på att införskaffa en sådan och det jag har lyckats komma fram till är följande:

Apple Tv i sitt ursprungsformat gör att du kan streama saker du har i iTunes från din dator till din tv. (måste alltså vara i ett visst format)

Men sedan kan du även "jailbreaka" den vilket då gör att du kan streama utan att måsta ha dessa saker i iTunes. Och typ se SVTplay osv. De flesta som har en jailbreakar den.

Den är väl lönt att köpa om man precis som jag laddar hem och ser mycket serier men är för lat/bekväm för att koppla datorn till tv:n via sladd, alternativt vill kunna använda datorn till att typ surfa samtidigt som du ser dessa serier.

Viktigt att poängtera dock att den inte har någon inbyggd hårddisk, funkar alltså bara för att streama.

Sara sa...

Teknikern säger att vi har jailbreakat vår. Den är tyst, liten o smidig, vilket ska räknas till fördelarna. Man kan koppla den till dator eller extern hårddisk och spela upp det som finns där. Jag pallar inte manicker som väsnas, och den här är lätt att använda, men den gör inget som inte en dator kopplad till TVn inte kan göra, tydligen...

Anonym sa...

Går att koppla trådlöst till dator och hårddisk (NAS), och spelar upp filer, t ex filmer på tv-n, som Sara sa,,,

Den är mindre och mer begränsad än en dator.

Själv kör jag mac-mini till mina tv-apparater.

Dyrare, men rekommenderas verkligen!

Mvh/Micael.

Linn sa...

Alltså TACK FÖR HJÄLPEN! Ni är hemskt bra! Nu har jag bestämt att jag absolut inte behöver en Apple TV. Jag nöjer mig med en sladd till datorn.