måndag, januari 23

Vi har ju alltid Skype?

Idag blir det officiellt på jobbet att jag ska sluta. Jag har försökt berätta för folk jag känner så de slipper få ett mail, men det är lika jobbigt varje gång. Men..vem ska jag nu asgarva i köket med? Det gör lite ont i hjärtat, det gör det.

4 kommentarer:

Frida sa...

Hur har du resonerat kring det här med byte av arbetsplats när det kommer till kollegor?

För mig är det nämligen så att jag trivs ofantligt bra med mina kollegor medan själva arbetsuppgifterna väl inte direkt är min dröm i livet.

Så då tänker jag lite så här: ska man våga sig på att söka något annat där kanske själva arbetsuppgifterna är roligare men där man kan hamna med lite vad som helst för folk? För mig är det väldigt viktigt vilka jag jobbar med, har jag lärt mig genom åren. Det kan liksom göra hela skillnaden. Och tänk om jag byter jobb och där är det bara värsta tråkisarna som jobbar.

Linn sa...

Bra fråga! Först så tänkte jag att kollegorna ju avgör och jag har ju som du kanske vet helt fantastiska kollegor. Sen tänkte jag att dom flesta ju faktiskt är mina kompisar och att jag ju faktiskt inte säger upp vänskapen utan arbetet och då kändes det lite lättare att tänka på att byta jobb. Sen tänkte jag lite på att jobbet ska lära mig saker, att jag ska få växa och utvecklas och det är ju arbetsuppgifterna och inte kollegorna som bidrar med det.

Nu har jag haft tur och det nya företaget jag ska jobba på är ungefär samma sort som det jag jobbar på nu och det verkar vara fantastiskt fina personer även där, men jag hade inte tackat ja om jag inte hade känt att det kändes bra med personkemin mellan mig och dom jag träffade under intervjun.

Mitt tips är alltså: du kan ju alltid söka nya jobb och sen vid intervjun så kan du ju känna dig för och om det känns som att näe, här jobbar det bara massa Gudruns och Oves så tackar du nej till jobbet. Man måste inte acceptera ett jobberbjudande bara för att du har sökt jobbet. En intervju är ju lika mycket för dig att få reda på om du tror att du skulle trivas som vad det är för företaget att bedöma om dom tror att du skulle passa jobbet.

Phew, långt svar. Hoppas det går att förstå.

Bubbel sa...

Du hittar alltid nya vänner på nya jobbet och de som var verkliga vänner på ditt gamla kommer forsätta vara vänner - bara i en annan form!:) kram

Linn sa...

Absolut! Jag är faktiskt inte så orolig för det. Det är mest sorgligt att jag inte kommer få se alla mina älskade kollegor här varje dag.