onsdag, juni 12

V to the AB

Nils är "sjuk" dvs han var jävligt hostig igår och får vara hemma idag pga jag vet faktiskt inte. För att få en extra dag när vi ser att medicinerna biter antar jag. Ellen vaknade imorse och var pyttelite snorig men hon var så härjig imorse när dom skulle åka så hon fick vara hemma hon också. Hittills har dom byggt koja, byggt en koja till, gjort pappersflygplan, ritat och just nu tror jag att dom håller på att flytta alla leksaker från deras rum till vårt sovrum. Jag satte på Bilar på teven och satte mig i arbetsrummet för att jobba lite så jag har faktiskt rätt dålig koll. Alltså jag hör ju att dom håller på med en Brio-vagn och Ellen instruerar vad dom ska göra, men exakt hur stort kaos det är låtsas jag inte om. Så länge dom är glada och sysselsatta kör vi med Do Not Disturb-taktiken. Skitsamma då om jag får krypa under sängen för att leta fram legobitar om en stund. Nils kom förresten in för en stund sen och ba ITTE VÄTTA VAGN (inte vänta vagn) för att han tyckte att det var hans tur att leka med brio-vagnen och jag en stund tidigare hade sagt att han fick vänta på sin tur. Haha, nu hörde jag precis Ellen ba Du får inte rymma från lekplatsen utan mig, Nils. Vi ska leka tillsammans. Jag har ju sagt det förut men HELVITTE vad glad jag är för beslutet (och möjligheten) att skaffa barn med 1,5 års mellanrum. För nu kan dom liksom leka med varandra och vi behöver på sin höjd typ skrika nu är det Nils tur! ibland. Om vi ska vara lite ödmjuka kan jag säga att vi har haft tur med barn som inte bråkar och skriker (med varandra) men det är fan inte tur. Jag och Andreas har en jävligt tydlig uppfostransstrategi och är stenhårda på att turas om och att det inte finns nåt som är "min", förutom nappen och snutten. Och ta mig fan om dom aldrig nånsin har tagit nånting från nån annan eller varit speciellt beskyddande kring sina prylar. NÄ OK nu hörde jag precis Ellen igen ba Nils, du får ALLTID vara med mig. Kom! Jag har gjort iordning din vagn. Blir du glad nu? BÖÖÖÖÖÖÖL och supergull.


På tal om barn förresten, ska jag berätta vad min pet peeve är när det gäller det? Stora barn i barnvagn. Alltså jag blir helt ORIMLIGT irriterad när jag ser en typ fyra-femåring åka vagn. Dom har ben. Dom kan gå. Bonusstör: igår såg jag en hipp pappa med en sån där framåtsulky som går att fälla ihop till typ ett frimärke, vad dom nu heter, där barnet, nej bebisen, kanske var MAX åtta månader och inte ens kunde sitta upp. Hon hade också typ blöja och ett linne och okej om det är sommar nu, men det var 16 grader ute just då. Muttrade väldigt mycket i mitt huvud om olämpliga föräldrar just då. BEBISAR SKA ÅKA BAKLÄNGES OCH IALLAFALL HA EN RIMLIG MÄNGD KLÄDER PÅ SIG, basta!

Nu måste jag eventuellt kolla vad barnen gör för nu är dom tysta.

15 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Fast att ha en 4-5-åring i vagn ibland tycker jag inte alls är dumt. Okej att inte ha det hela tiden men tänk vid en lång utflykt? Efter en dag på skansen? Alla har inte bil och alla kan inte bära sin 4-5-åring. Vi har inte F i vagn längre, men om vi t ex hade haft en vagn som funkade för honom hade jag inte nekat honom vid vissa tillfällen. .

Linn sa...

Alltså jag förstår vitsen av typ paraplyvagn vid långutflykter. Ofta kan man ju låna sulkys och/eller skrindor på t ex Skansen, Gröna Lund, Kolmården osv, vilket ju är toppen för stora barn som också blir trötta. Min invändning är 100% vardagsrelaterad. Alla femåringar KAN gå hem från förskolan. Alla fyraåringar också. De kan gå eller cykla eller åka sparkcykel eller vad som till Ica eller runt kvarteret eller en promenad.

Linn sa...

Tycker också det är skillnad på att ha med en vagn ifall att och att barnet åker vagn jämt jämt jämt oavsett.

SARA sa...

Hehe, färgad av min egen upplevelse med mina egna kids (slutade med vagn tidigt) tänker jag ungefär som du Linn. Sparkcykel och balanscykel har vi kört för H om han inte pallat gå, och när han förra våren lärde sig cykla så blev ju livet friare och utflykterna allt längre! Underbart. Men innan dess hade vi ju oftast anpassat våra promenader efter honom, kanske inte att alla pallar göra så? Min lilla går numera också till och från förskolan själv och jag är en förälder som aldrig bär, men det blir ju inget höjdartempo alltid heller... (vilket passar detta preggo...)

SARA sa...

Ja, jag kan väl lika bra erkänna att det nuförtiden, post kids oavsett gravid eller ej, inte spelar så stor roll om jag går med barnen eller utan, trivs alltid bäst med lagom tempo. ;) Någon PW är det liksom frågan om... aldrig.

Emma sa...

Irriterar mig också på stora barn som åker vagn, min femåring har fått gå sedan han var tre och ståbrädan till lillasysters vagn gick sönder... MEN jag tror att jag kan bli en person som omvärderar detta eftersom lillasyster nu snart är tre år och inte visar några som helst tecken på att vilja sluta med vagn. Och jag tycker liksom att hon är så himla mycket mindre än min förstfödda var i samma ålder...

egoistiska egon sa...

Men hur avgör man när man ser ett stort barn i vagn om det är vardagsrelaterat eller inte? Hur kan man veta just det barnets eller familjens förutsättningar? Jag tycker absolut man kan reagera och fundera över varför ett stort barn åker vagn, men att liksom säga att det rakt av är fel? Nej. Precis lika lite som man ska döma andra föräldrars val av annat. Vi vet inte bakgrund eller omständigheter.

egoistiska egon sa...

Och med ett barn som under långa perioder konsekvent vägrat cykel, sparkcykel, springcykel av olika anledningar kan jag meddela att nej, inte alla 4-5-åringar kan ha det istället.

Linn sa...

Fast egon, det är väl skillnad att döma i sitt eget huvud och att på nåt sätt reagera tydligt? det finns TUSEN saker jag skammar andra för i mitt eget huvud och stora barn i vagn är en av dom. Att säga att jag tycker att det är irriterande med barn i vagn är väl samma som att säga att det är irriterande når folk äter banan i kollektivtrafiken. Det är ju inte en pekpinne utan en åsikt.

Linn sa...

Kom precis på att fyra kanske är en väldigt låg gräns. Jag tänker iallfall på barn som är så stora att dom knappt får plats i vagnen och kn ha fötterna i marken när vagnen rullar. Det kanske är mer typ fem- sexåringar?

egoistiska egon sa...

Absolut, men att skriva det öppet är i min värld inte att döma i sitt huvud, inte så som du skrev - att stora barn har ben och kan gå. Hade du skrivit annorlunda, tex ställt frågan varför ett stort barn kan ha behov av att åka vagn eller resonerat kring det hade jag reagerar annorlunda. Du får såklart tycka vad du vill, och skriva vad du vill på din blogg men jag reagerade på din formulering. Med det sagt så säger jag igen att jag inte har en femåring som åker vagn och jag också höjer på ögonbrynet vid ett stort barn i vagn.

Linn sa...

Hm, jag förstår din poäng men agree to disagree i det hele. Jag har kompisar vars son har höftproblem och därför åker vagn och han är snart sju. Det är klart att det kan finnas orsaker, men det kan ju finnas orsaker till allt egentligen. Jag skulle aldrig visa mitt stör öppet i stunden eller ifrågasätta enskilda individer. Men i ett sånt här forum? Absolut, jag generaliserar och jag tycker det är konstigt och majoriteten av barnen har rent statistiskt fungerande ben. Jag stör mig också på alla som inte delar på föräldraledigheten, inte har gemensam ekonomi och inte är snälla med varandra. Det kan finnas anledningar till de valen också, likfullt har jag skrivit om min åsikt i de frågorna här.

egoistiska egon sa...

Jag kan ju tycka att det finns en väsentlig skillnad i att kritisera val som hör ihop med strukturer och normer (t ex hur föräldraledighet fördelas) och att kritisera t ex sånt här. Men ja, let’s agree to disagree :)

Hp sa...

Vi var på långresa i vintras. Vår då 3 år 10 månader tjej gick på hikes med oss. Alltså vandringar. Upp till 5 km eller mer. Lillen satt i bärstol. Barn orkar mycket mer än vi tror. Vill inte skamma etc men jo barn idag är sjukt bortskämda med att slippa- eller få chansen till att röra sig. Obs såg i internetforum inför resan hur mamma undrade om deras 11 åringar skulle orka en dagstur. Alltså gå. Ja men lite vart är världen på väg? Och se barnfetma, skärmtid etc. ja wonder why barn och vuxna går upp i vikt.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Dödsstavning
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}