tisdag, juni 18

Fortfarande sjuk. Så där dumihuvet-sjuk som gör att jag knappt orkar hålla en tanke i huvudet och fast jag har försökt sätta mig och jobba av lite smågrejer så bara GÅR det inte. Jag kan inte koncentrera mig ens på de enklaste av grejer och i förmiddags somnade jag och sov i tre timmar rätt upp och ner i soffan. Jag är inte så jättepåverkad av min astma vanligtvis och min pollenallergi har faktiskt hållt sig i schack de senaste åren också, men den här gången är jag helt sänkt. Jag har videosamtal med Kry om en timma för att kolla om vi kan göra nåt åt medicineringen här hemma eller om jag måste göra det förhatliga och åka in till sjukhuset för en bedömning (och mer medicin). Jag både tror och hoppas på det första. Jag grät när jag pratade med Andreas i telefon förut och han frågade hur jag mår FÖR DET ÄR SÅ JÄVLA JOBBIGT ATT INTE KUNNA ANDAS! Både fysiskt pga obehagligt och jobbigt att bli andfådd av bokstavligen ingenting men också psykiskt pga KAN INTE ANDAS OMG KAN JAG VERKLIGEN INTE ANDAS JAG KAN INTE ANDAS NU DÖR JAG. Ok, det sista kanske är en lätt överdrift, men ni som slipper det här - ta ett djupt andetag och njut av att ni alltid kan göra det för det kan inte jag. Kul också att prognoserna för gräspollen, som är mitt värsta pollen enligt alla tester, är sex av sex just nu och det inte går att ha stängda fönster och dörrar hemma för då blir det terrarievarmt. Tar alltså förebyggande astmamedicin (höjd dos), snabbverkande astmamedicin (ger hjärtklappning), kortisontabletter (svettas som en gris) samt antihistamin både som nässpray och i tablettform. OCH DET RÄCKER INTE. Fan, blir tokig på det här. Har läst tre böcker iallafall. Alltid nåt. Och shoppat nåt så tråkigt som nya trosor för min troslåda är det sorgligaste som finns och då har jag ändå rensat ut gravidtrosorna (alldeles för sent) och spetstrosor med hål i. Varför går det alltid hål i spetsen på mina trosor? Jag beter mig ju liksom inte som ett träsktroll när jag klär på mig och det är sällan trosor fastnar i grejer. Vill ju helst shoppa hela världen för det är det jag vill när jag tycker synd om mig själv, men det får räcka med tråkiga trosor och några smågrejer jag slängde med till barnen som dom faktiskt också (nästan) behöver.

När jag åt lunch förut kom jag av oklar anledning att tänka på kollon och om det finns längre och vem som skickar sina barn dit och ja, nu har jag googlat en stund och det verkar ju finnas i allra högsta grad fortfarande. Jag, som är uppvuxen i två mindre städer vid vatten, har inget minne av att kollo ens fanns på min tid. Visst, nåt typ scoutläger här och kanske ett fotbollsläger eller friidrottsläger med redan kända grupper, men inte kollo med övernattning. Jag får lite panik vid tanken även som vuxen pga ej ett fan av att umgås i grupp med främmande människor på främmande ställe, men det är klart det måste passa jättemånga familjer och kanske vara en fantastisk respit från vardagen för många barn. Om nån som läser här har varit på kollo så tar jag GÄRNA emot en detaljerad redogörelse samt pros/cons.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nr 1: Krya på dig och ta hand om dig.
Nr 2: Jag har aldrig varit på kollo pga växte upp som lantis, och mina ungar varken behöver eller vill åka på kollo, men jag har jobbat med ungdomar med stödbehov, och där fanns det kolloveteraner. Barn m en ensam förälder som lyckats få jobb under sommaren och inte kunde erbjuda sin unge något vettigt sommarlov alls, som nyttjade den möjligheten. Dessa ungdomar hade fantastiska minnen från sina kollovistelser, och jag ser verkligen vitsen med att samhället erbjuder detta. Man hade t.o.m. tänjt på alla tidsgränser och låtit barnen vara kvar längre under somrarna, och barnen ville inte åka hem till stan igen (till en tom lägenhet med tomt kylskåp). Alla minnen av bad, grillning, utflykter, båtturer som jag kan erbjuda mina ungar, kunde samhället erbjuda dessa barn. Så himla fint.

Linn sa...

1. Tack så mycket! och 2. Ja, men det ÄR ju så himla fint. Och jag inser nu att jag kanske lät dryg när jag skrev och det var verkligen inte meningen. Jag har liksom bara aldrig reflekterat över att det som för mig är nåt från en film från 1940 faktiskt fortfarande finns idag. På ett bra sätt! Jag såg att Stockholm garanterar alla som söker en plats, vilket ju är fantastiskt. Tack för din input!

Emma sa...

Jag var på kollo. Teaterkollo en sommar och ”vanligt” en annan, jag var väl 12-13 år. Det var superkul! Åkte med en kompis båda gångerna men fick en massa nya. En av de nya är fortfarande en av mina närmaste.

Sara sa...

Min syrras äldsta som är 10 i år åkte för första gången på kollo förra året med en kompis och dem ska åka i år igen.
Vet inte vad för slags kollo det är, dem verkar göra vanliga grejer som bada och härja runt i 10 dagar.
Ingen av dem behöver ”komma bort” från sina familjer utan är helt normalkaosiga. Jag vet inte riktigt varför dem fick för sig att åka första gången men dem älskade det och är där nu igen. Känns helt galen grej att göra men är kanske life. Jag hade hatat det, som barn och vuxen men så är jag en hemmakatt också.

Laura Antonio sa...

Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande om att skicka honom via e-post och sa att han kan hjälpa mig att få mig hans omedelbara kärlek, så att han följde alla sina instruktioner noggrant steg- stegvisa böner och besvär jag gjorde själv i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag ska göra hemma på natten böner älskar stavningsprocess. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. Det började fungera för mig inom några timmar senare, för det har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu omedelbart make Andrea kom tillbaka hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur min man är övertygad om att han är hemma inom två dagar. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försökte och det fungerade till mitt bästa.
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa äkta kärleksförhållanden eller stava för att hitta sann kärlekspartner. WhatsApp-nr .: +79268011965