tisdag, september 18

Låt oss tala om ost

Okej så jag gillar inte folk som gör skidbackar i osten. Jojjo påminde mig om att det också finns folk som lägger hela handen på osten (som alla ska äta av). Det gillar jag inte heller. Ogillandet gäller även er som lägger liksom fingrarna på själva ostbladet och trycker (det är så skidbackarna blir till fyi). NEWSFLASH: Det räcker med att hålla i handtaget och liksom dra för att kniven på bladet ska skära i osten. Mkaj?

5 kommentarer:

Jojjo sa...

Haha precis så gör min kollega, samma kollega som lägger hela handen på osten. Gillar heller inte de som förstör smöret med smulor och stora gropar. Äckligt, är det.

Anonym sa...

Kolla a l d r i g in en matsal på en förskola..... där kan vi snacka om äckelpäckel :( Uuack! Jag skulle vilja slänga alla smörpaket varje dag om jag fick! Pålägget är alltid skivat, men skulle aldrig ta en ostbit från en bricka som har stått ute...

Josefine sa...

På tal om ost, som ju är gott, när FAN ska du uppdatera matbloggen? Jag väntar.

Linn sa...

Jojjo: guuuu vad äckligt!

T&P: ja, men det är ju barn liksom? Barn är ju äckliga.

Josefine: jadu, jag tycker liksom inte att jag lagar så himla mycket annan mat liksom. Vill man ha recept på potatisgratäng och rödvinssky? Det kan man ju googla fram. Men okej. Det kommer ett på lasagne som jag lovar kommer döda alla andra lasagner. Nåt annat önskemål i receptväg?

All mankind sa...

Detta förakt för vanlig hushållsost! Detta förakt för svaghet!"

Ja vi bor åtminstonde i ett land där de flesta ved vad osthyvlar är så man kan väl inte klaga för mycket. Men visst är det synd när folk karvar osten i småbitar och inte ens äter upp dem utan låter typ 1 hg ostsmulor ligga framme och hårdna. Det hänger ihop med de som tar krafttag med hyveln som skapar skidbackar tror jag. Man borde införa ett ordspråk typ "En ost ska behandlas med samma ömhet och försiktighet som en häst".