tisdag, augusti 7

Obs. Jag ska inte bränna ut mig. Jag jobbar inte i närheten av så mycket som krävs för det. Slut viktigt meddelande.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Bra. Fast jag tror att utbrändheten bara slår till. Så var försiktig!
Såg precis sista (sjunde) avsnittet av suits nu och orkar inte vänta ääääända till torsdag. Så himla osmart att börja se mitt i säsongen, och det är ditt fel.

Agnes sa...

Alltså, kommer också här som ganska ny läsare och kommenterar, jag tror inte utbrändhet står i direkt relation till arbetsmängd. Jag tror man kan jobba väldigt, väldigt mycket utan att bränna ut sig. Jag tror även man kan jobba rätt så lite och bli utbränd av det. Jag tror även det har bland annat med arbetets innehåll, mening, möjlighet till utveckling, feedback och utrymme för ens egen person i arbetet att göra.
Men för det inte sagt att man inte ska vara försiktig och känna efter vad som funkar för en själv. Känner du att du kanske jobbar på gränsen till för mycket så kanske du är på gränsen för just dig.
Jag fick varningssignaler om utbrändhet konstaterade av terapeut och jag jobbar "bara" 80%, dock trivs jag till kanske 40% på jobbet = alldeles för lite och jag får inte det jag behöver där.

Linn sa...

Sofia: Ja, det tror jag också. Jag tror att jag riskerar att bli utbränd mest för oron att bli just det. Och jag VET! man måste vänta ända till torsdagar innan man kan kolla ju.

Agnes: nej, det har du säkert rätt i. Jag tror helt ärligt inte att jag står ens i närheten av att bli utbränd. Jag bara oroar mig för det. Jag trivs egentligen jättebra på jobbet. Jag gillar mina kollegor och så, men det är en ny tjänst i ett växande företag så det är lite mycket att hålla reda på bara, även för mig som gillar att göra många saker samtidigt.

Agnes sa...

Kan tänka mig att det kanske känns rörigt och för mycket bitvis om det är nytt och händer mycket på en gång. Dock tror jag vi (alltså människosläktet, generaliserar lite här) är rätt tåliga och klarar högre belastningar under vissa perioder! Om du dessutom trivs är det väl ett bra tecken? Men förstår oron, känner lite lika men försöker tänka "det är bara för ett tag, det är bara för ett tag". Om det är en ny tjänst så kommer den väl bli "gammal" en dag och det blir kanske mer vardag och invant osv. Snart kanske du sitter här och "det händer ingenting, jag vill jobba meeer".

Linn sa...

Ja men precis! Det är så jag tänker också, dock vore det skönt om det kunde bli iallafall liiiiite lugnare ett tag. Men då hade jag väl som du säger gnällt över det istället.