måndag, augusti 27

Såatteh, det här med att somna i tid går bra ser jag?

Jaha, här ligger jag på spikmattan och försöker varva ner och tänker lite på hur jag i möte med Viktiga Kostymer i fredags eventuellt kan ha sagt att jag har en hitlerpersonlighet och mest bara skriker NEIN! på jobbet. Å andra sidan hade jag klackar istället för gympaskor den här gången så det kanske väger upp. När jag blir stor vill jag bli en Viktig Kostym. Det verkar sjukt kul att få sitta och analysera andra och komma med förslag på förbättringar.

Och så tänker jag på folk som kan bli sura på mig och skälla på mig så jag känner mig liten; min frisör, min massör, min tandläkare, min läkare, min styrelseledamot. Och som en följd tänker jag på allting som jag gör dåligt. Men hur är man en sån där människa som man ska vara? Jag fattar/hinner/orkar inte.

Jag tränar inte regelbundet. Jag använder inte tandtråd och ibland när jag är supertrött så borstar jag inte ens tänderna. Jag tar inte bort sminket varje dag, utan gnuggar för det mesta bort maskaran när jag sitter i soffan. Jag tvättar inte i tid. Jag har inte varit hos tandläkaren på år. Jag har leverfläckar som har vuxit. Jag stressar för mycket. Jag somnar aldrig i tid. Jag äter sällan frukost. Jag har inte ringt och påmint föreningen om min potentiella vattenläcka.

Jag vet att det är viktigt, alltihop är viktigt. Men jag orkar liksom inte ta tag i det för jag orkar inte ta ta tag i det eventuella resultatet. Så istället har jag ångest. Snälla säg att ni också har lite såna där grejer för er?

9 kommentarer:

Ellet sa...

Jag tror inte att det är någon som inte har såna saker för sig. Ska vara neurotiker eller psykopater då. Annars så känns det som att alla har något som dom borde fixa. Jag måste lära mig att äta frukost, träna med regelbundet och för guds skull, gå till tandläkaren. MEN JAG VILL INTE! Så jag gör det inte. Hmm.

Colombialiv sa...

Men självklart. Ingen är väl perfekt, någonsin.

Johanna sa...

Men ja såklart. Massor.

Christel sa...

Vissa samtal kan jag skjuta upp i evigheter. Det tog mig två år att ringa till CSN och ändra från kvartalsinbetalning till månadsinbetalning. När jag väl fick arslet ur och ringde tog samtalet cirka 20 sekunder och var inte ens lite läskigt.
Så ja, vi har alla dem där. Mer eller mindre.

Limpy sa...

Har en massa såna saker. Speciellt smutssaker som att tvätta mig själv eller lägenheten.

(Har missat, men varför ordverifiering?)

Linn sa...

Ahmen fan vad skönt att det inte bara är jag!

Limpy: för att det i somras började komma ohemult mycket spam. HATAR ordverifiering och kommer ta bort den snart igen och kolla om det funkar nu.

Den där Jenny sa...

Människor som gör allt de ska är ju skitläbbiga, sådana vill vi inte vara.

Emma sa...

Men herregud JA. Och på natten blir jag livrädd för att tänderna kommer lossna, badrummet mögla sönder, pengarna ta slut. Men jag ska ta tag i allt det där, snart, typ nästa månad.

Elin sa...

Självklart, i samband med att jag bantar så bestämmer jag mig också för att äta pizza till middag. Och frukost dagen efter. Weetabix *kändes inte rätt*. Samma kväll bestämmer sig mitt stressade sinne för att vara vaken mellan 2-5 på morgonen eftersom jag inte betalt räkningarna, inte heller har jag diskat eller plockat undan alla kläder inför tisdagens städning. Jag har en obetald räkning på 39 kronor som bara inte blir betald. Trettionio kronor. Mindre än ett paket cigg. Ingen skulle vara gladare än jag om nån uppfann nåt som man kan betala räkningarna på utan att logga in fecking internetbanken....