söndag, april 1

Varför bryta ett vinnande koncept?

Sov till halv tolv(!). Gjorde BLT och sådär starkt kaffe så tungan krullar sig. Hatar svagt kaffe. Är lite rädd för människor som gör svagt kaffe och ev. lite rädd för folk som har mjölk i.

Det är Kell i karriären, en realityserie om Kelly Cutrone från People's revolution på TLC. Jag gillar henne och jag gillar programmet och jag gillar hennes bok If you have to cry, go outside (and other things your mom should have told you). Tips: läs. Läs också Caitlin Moran's How to be a woman. Och Good girls go swallow av Rachel Oakes-Ash.

Åh, nu blev jag typ helt uppe i varv. Ni måste läsa dom, lova! Åh! Och Ann Heberleins Det var inte mitt fel! Och The Lucifer effect av Philip Zombardo.

Om ni läser dom så vågar jag nästan lova att ni i slutet kommer fatta beslut som är bra för er själva och samtidigt ha större förståelse för andra. Eller såhär: om jag fick hålla en självhjälpskurs så skulle vi inte skriva ner "fem bra saker med dagen" och chanta "jag är bra jag är värd jag är älskad." Vi skulle läsa ovan böcker som kurslitteratur och sen praaaaata.

Mvh,

Självutnämnd guru_83

6 kommentarer:

Den där Jenny sa...

Dina boktips kom någon timme för sent. Darn!

Linn sa...

Det kommer alltid fler gånger. Eller så lånar du av mig.

tiggerrr sa...

Jag avskyr det där "skriv ned fem bra saker varje dag" eftersom det ofta verkar följas av "om du inte kommer på något så kan du hitta på!" Jag tror inte på ljug. Din kurs låter bättre. Om man ska börja med i alla fall en eller två böcker, vilka av de där skulle du rekommendera då?

Linn sa...

Jag tycker att det lht är cepe att i efterhand bekräfta sig själv. Om man gör nåt bra känner man väl det i stunden och ba fyfan vad jag är bra och så är det inget mer med det. Men iallafall. Jag tycker att du ska börja med Caitlin Moran och Ann Heberlein isåfall. Det är en bra blandning kul/vett och en bra balans mellan att vara snäll mot sig själv och ställa krav på sig själv. Tycker jag.

Åsa sa...

Förslag på extramaterial till din kurs (som jag lätt skulle ta!): The Purity Myth av Jessica Valenti. Grymt bra om ett grymt uppfuckat samhälle.

Linn sa...

Det låter ju onekligen som en intressant bok,men övriga böcker fokuserar inte på att nåt är uppfuckat alls, snarare tvärtom. Jag tror mer på att försöka förstå och få perspektiv, även om man inte håller med och sen (gud jag fattar inte att jag kommer låta helt Operah) 1) fokusera på saker som är bra och 2) försöka förändra det vi kan förändra i vår närhet för att göra det vi kan för att få ett bättre samhälle. Men tack för boktips! Den kanske passar nästa kurs helt enkelt.