onsdag, april 11

Att lyssna selektivt

Första dagen på universitetet fick vi sitta i en stor fin sal och lyssna på hur lyckade vi skulle bli i framtiden. Sen kom det nån gubbe och pratade om studiedisciplin och så fick vi öva på att skumläsa och till sist så kom det lite lyckade gamla studenter och snackade om vikten av att absolut inte ha kurser släpande eftersom det då skulle bli så att man faktiskt aldrig skulle göra färdigt dom. Och där satt jag som liten duktig flicka och ba oh noes, kommer aldrig på fråga! 

Ha. Ha. Ha.

Nu har min pappa lekt sträng och ba FIXA DIN EXAMEN ONGE! Så här sitter jag sju år senare och mailar nån institutionstant och ba snela hjelp?

5 kommentarer:

Limpy sa...

Jag som trodde att du var ett praktexemplar, lite övermänskligt bra sådär, känns lite skönt att jag hade fel.

Linn sa...

Men gud nej. Inte på högskolan. En kurs missade jag pga låg på sjukhus pga hade hånglat med snubbe som hade ätit jordnötter. En annan struntade jag i pga tråkig/fint väder och satt ute och drack vin i en park istället för att skriva tenta.

Fifi sa...

Men precis så där är det för mig med! Och nu när jag äntligen tänkte ta tag i det får jag veta att de inte tar int gamla studenter...

Linn sa...

Whut? På realz? Nu blir pappa arg...

Lfthmn sa...

Duktig av dig! Jag har en kurs oavslutad och kommer aldrig ta examen. Jag tänker: Ingen bryr sig. Nu när man jobbat fem år och har ett schysst CV finns det ingen vettig person som ba': Nä, du får inte jobbet för du missade en metodtenta för åtta år sen.

Just därför är det så duktigt att du faktiskt tar tag i det! Jag är för lat.