söndag, april 15

Att bota en bakfylla

Jag vet att jag tjatar om dom där jävla frukostmackorna eller lunchmackorna eller whatever, men dom är så jävla goda! Nu har jag druckit päronmer medelst sugrör och ätit macka. Det är inte en bantarmacka direkt om vi säger så. Men eftersom den hjälper mot det mesta så tänkte jag skrivs ut "receptet".

Köp en surdegslimpa med sån därn hård skorpa från ett bageri. Det är dyrt, men inte förhandlingsbart. Tänk att ni får en utefrukost hemma så känns det mer motiverat. Jallafall.

Stek ekologiskt bacon i skivor tills det är som du gillar det, då tar du upp det och lägger i en klick smör i pannan. Stek sen surdegsbrödet i 1,5 cm tjocka skivor. Vänd när det känns bra och lägg på ost i tjocka skivor. Jag hade färdigskivad ost hemma och det var perfekt. Blanda 2 msk creme fraiche med lite salt, chili och 1/2 tsk sötstark senap. Skär körsbärstomater (på kvist) i tunna skivor och dela en avokado.

När brödet känns rostat mosar du avokadon ovanpå osten, lägger på bacon och tomater och ringlar lite creme fraiche på toppen.

Idag drack jag coca cola för den ultimata bakisutebrunchupplevelsen, men färskpressad juice och svart kaffe funkar det också.

1 kommentar:

Johanna sa...

ALltså mackor med massa goa grejer på, det är nog min bästa mat. Det är så jävla gott ju.