torsdag, april 5

Har jag sagt att jag älskar att åka tåg? Egentligen älskar jag all form av transportmedel som inte kräver fysisk ansträngning från min sida, men tåg framförallt. Idag har jag till exempel sovit en och en halv timma. Cause I can.

Sen drömde jag om pappa som pappa var när jag var liten och så vaknade jag och tänkte lite på hur konstigt mamma och pappa tycker hela den här genusdiskussionen är. Inte alls för att tjäjer ska va tjäjer utan för att det var så himla självklart för dom att barn (i deras fall tjäjer) fick alla möjligheter. Jag tror aldrig dom har nämnt ett ord om feminism hemma. Det har bara varit så himla självklart att pappa och mamma städar diskar stryker hämtar barn bägge två. Kuriosa: pappa var med i teve när jag var liten som representant för pappalediga män i nån intervju. Sen startade han ett travtips bland mammorna på öppna förskolan när han tröttnade på att lyssna på bajsprat.

Nu står han på perrongen och väntar på en av sina barn, tjugoåtta år senare, bara för att bli skälld på och emotsagd. Stackarn.

Inga kommentarer: