måndag, maj 18

Fy fan. Förra veckan var en riktig jävla pissvecka. Barnen, eller mest Nils, var sjuk och sen blev jag och Andreas sjuka och sen skulle vi fota huset för hemnet-annonsen. Det regnade snöslask, fotografen skulle komma 8.30 och både jag och Andreas hade feber. Vi drog till Tyresö slott med barnen, käkade McDonalds till frukost i bilen innan, och medan jag ringde ett väldigt nödvändigt samtal så promenerade Andreas med våra tappra och sjuka ungar runt i isvädret. Sen kom vi hem och ba PHEW nu äre över! Men det var det inte för bilderna blev så jävla dåliga så mäklaren till slut skickade en ny fotograf med tre timmars varsel i fredags. Däremellan hann jag med att göra ett coronatest hos en av dom där FHM-bussarna i Älvsjö, vi hade inte corona. Lidköpings kommun skickade erbjudande om förskoleplats på en förskola vi inte ens sökt till, 5 km från nya huset, trots att hon jag pratade med på kommunen sa det behöver ni inte oroa er för! när jag frågade om kötid och placering osv. Plus fick ett meddelande från en bästis med mycket dåliga nyheter. Plus vinden blev inte klar pga sjukdom hos oss den här gången. När jag stod i duschen igår kände jag bara att NÄE men kanske är jag deprimerad ändå? Känner ingen glädje över någonting och allt är bara chores. Är jag ens gjord för att vara någons mamma? Har absolut noll tålamod just nu och i kombinationen med uttråkade barn och coronaisolering är inte vinnande för mig. Börjar verkligen känna av effekten av att vara ensam och hemma så här mycket. Vad finns liksom kvar av MIG i allt det här?

Gå upp, fixa frukost, köra barn till förskola, jobba fast nästan utan nån kontakt med andra på ett jobb jag har sagt upp mig från och nu mest känner likgiltighet inför, hämta barn, laga mat, plocka undan, lägga barn, sitta en sväng i soffan. That´s my life man.

Nej, det börjar tulla på reserverna nu. Min identitet flyter ut i kanterna när jag blir utan socialt samspel. Plus på toppen: kan inte gå ut med nån kompis pga rör mig inte där det finns folk och har så himla mycket med hus och flytt och fix att ta tag i att den lilla tid som är kvar blir helt handlingsförlamad. Jag orkar inte ringa nån. Vill bara sitta i soffan och glo på min telefon.

Igår tog vi en tur till Stavsnäs och tillbaka bara för att komma ut lite. Slutade med att Nils kräktes i bilen precis på vändplan i Stavsnäs, dvs exakt prick längst hemifrån. Och Ellen hade somnat i bilen och blev superledsen när vi började dra i hennes jacka för att Nils skulle kunna sitta i nåt annat än blöja. Såna jävla rookieföräldrar som 1) har glömt att ett barn är åksjukt samt 2) inte har med en endaste liten pinal. Vi har ju så stora barn nu så oftast behöver vi ju inte ha med nåt annat än typ nåt att äta/dricka, om ens det. Men Nils har ju faktiskt fortfarande blöja och saker kan ju uppenbarligen hända även om man bara ska sitta i bilen, så lesson learned.

Det ordnade iallafall upp sig lite mer igår kväll. Jag har kommit på att jag kan läsa böcker via bookbeats i telefonen istället för att hetsuppdatera instagram och läste två böcker igår medan barnen kollade på Frost och nåt annat. Efter kräksincidenten fick Nils bestämma kvällsmat och han önskade sig mcdonalds framför teven och myskväll så det hade vi. Och när vi satt där, jag och Andreas i varsitt soffhörn och barnen bredvid/på varandra på golvet så kände jag den ändå, lyckan. Jag var mätt och hade haft en händelselös(ish) dag och satt och läste bok medan mina barn var URGULLIGA och tysta. Idag har jag tagit tag i två skitgrejer på jobbet och haft ett tredje möte med en kollega och sen köpte vi tacos från La Neta till lunch så nu känns det bättre. Plus städerskan har varit här så det är jättefint OCH barnen är på förskolan. Börjar tro att mitt välmående är rätt korrelerat till mängden tid jag är med mina barn där ökning i tid är minskning i välmående. Tur att peakarna som kommer ungefär runt läggdags och dom är trötta, varma och vill kramas är så höga att dom liksom suddar ut tröttman man känner under resten av dagen.

Och nej, vi har inte sålt huset. Nu finns det iallafall fina bilder på hemnet om nån vill se hur vi bor (eller köpa ett hus...): https://www.hemnet.se/bostad/radhus-6rum-skondal-lilla-skondal-stockholms-kommun-karin-larssons-vag-46-16806642

7 kommentarer:

Tove sa...

Nu ska väl inte jag komma här och låta käck men det där med fsk 5km fr hemmet fattar jag känns jobbigt särskilt om det finns fsk närmre. Du får la ringa och höra med dem? De kanske kan vaska fram nåt? Vi har 6 km till förskolan där vi bor nu. Hade vi bott kvar i Umeå hade vi haft fem minuters promenad. Kommer ni att behöva köra bil till jobbet? Annars är mitt (kanske lite väl käcka) förslag att ni köper er varsin elcykel och en cykelvagn som ni kör ner ungarna i. Så länge det finns cykelbanor så är det ett utmärkt sätt att ta sig till fsk och jobb och så får man automatiskt motion i kombination med varierande naturupplevelser (väder). Tips från mig! :)

Ps: tack för hustitten. :)

Åsa sa...

Drygt med pissvecka. Och barnkräks i bilen.... been there done that. Hoppas denna vecka blir bättre.

Den där Andreas sa...

Hur fick du till ett test hos FHM-bussarna? Har en fru här hemma som är inne på sin fjärde vecka med feber, om än måttlig sådan. Treåringen sportar också feber sedan en vecka tillbaka.

LoHe sa...

Jag kollade också på den där filmsnutten från huset. Helt blown away över hur snyggt det blev på vinden. USP!

Anonym sa...

Blir också nyfiken på testet? Är det inte bara får vårdpersonal?

Christina sa...

Fint! Vartifrån kommer era prickiga gardiner i vardasgrummet?

LILIAN NIKKY sa...

Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i
1 ÄLSKA STAV
2 VINNA EX TILLBAKA
3 KVINNENS FRUIT
4 FRÄMNINGSSTAV
5 SKYDDSSTAV
6 VERKSAMHETSSTAV
7 GODE JOB STAV
8 LOTTERI STAV OCH DOMSTOLSFALL.