torsdag, maj 7

Jag har fått en hater. Hen tycker att jag skryter om våra pengar och att jag gnäller för mycket över mina barn. Tipsade hen om att sluta följa mig om det är så jobbigt att hen får kräks i munnen, men gissar att hen kanske är som jag och inte kan låta bli att läsa bloggar som gör att man får hjärtklappning av irritation i timmar efteråt. Ah well, du får också vara här hatern. Jag säger som mina fyraåring: det är okej att gilla olika. Dock bör du nog sluta läsa nu för nu ska jag prata om alla mina pengar som jag spenderar och alla mer pengar jag hoppas vi kan få. Ni kan för övrigt få rösta om ni vill på pengar eller inte pengar i bloggen, go nuts i kommentarerna om ni vill men ni kan ju numrera eller eller nåt om ni vill vara anonyma.

Jallefall, jag har hetsköpt inredning till vinden. Huset ligger ute som kommande men mäklaren hävdar ”högt tryck” och vill ha en förhandsvisning på söndag. Imorgon sätter dom dit sista listerna och städar undan så ja well det blir ju tajt men. Ja (vi...) har iallafall köpt en soffa från ikea, Söderhamn. Beställde den färg som verkade kunna levereras innan midsommar, en typ senapsgul? Gillar färgen, men tyget känns billigt men skitsamma för den fanns iallafall. Idag kom den. Utan nåt överdrag alls. Förstår öht inte Ikeas bekräftelsemail men har ju tolkat det i efterhand som att klädseln kanske kommer med posten alt att den är restad. Kundtjänst gick inte att komma fram på. Kollade därför om det kanske finns nån extraklädsel vi kan fixa, för vi måste ju ha nåt däruppe och den andra går ju att returnera när den väl kommer. Insåg att det går att plcoka ihop till hela soffan om vi åker till både Barkarby och Kungens kurva. Härligt i dessa tider, no? Insåg sen att dom ju kan försvinna, men att det ju går att köpa ”click and collect” så vi bara kan hämta det på lördag. Lade två ordrar, en till Kungens kurva och en till Barkarby (naturally) med första bästa upphämtningstid. Insåg efter det att det ju kan bli likadant den här gången och inget eller hälften levereras. Så imorgon ska Andypants åka till Ikea (vi skulle ändå köpa några hurtsar och två asfina och svinbilliga lampor) och köpa ett tredje set med klädsel, fast en vit som vi inte vill ha efteråt tillskillnad från klädsel 1 och 2. Håller tummarna för att vi får leveranserna så vi kan skicka tillbaka allt annat och inte gå back, men tror att turtåget tuffade förbi där med jobbet och huset så vi kommer väl stå här med ikeas billigaste soffa fast dyraste klädsel i historien. Har också köpt grejer på HM home som jag jagat i sex dagar, men som det PRECIS pep till i telefonen att det kommer levereras imorgon. Det är en spegel i. Tusen spänn på att den är paj och bordet böjt och sängkläderna trasiga.

Varför jag håller på så här? För att vi vill ha i runda slängar sex och en halv miljon för vårt hus och det är lättare att få om huset inte ser ut som en byggstation och jag har coronaskräck och har vare sig psyke, ork eller tid att leta loppisfynd. Ska låna lite grejer av Julia och Robert och grannarna för att då in lite grejer med patina, men i övrigt blir det väl ikeamonter på 32 kvadrat där uppe. Vi fick mätbeviset idag förresten och det blir 32 kvadrat extra boyta av renoveringen, 53 kvadrat golvyta. När vi flyttade ihop bodde vi ett år på mina 34 kvadrat som referenspunkt. Det är så stort och det knuffar över totalytan till 150 kvadrat. Det är fan ett rätt stort hus ju?

Ok nu har Andreas nattat färdigt satungarna så nu måste jag städa och vika tvätt och sortera skit.

9 kommentarer:

Sparkling sa...

Röstar FÖR att skriva om pengar i bloggen. Eftersom ingen någonsin pratar om pengar eller åtminstone aldrig nämner några summor så får man ju liksom heller aldrig några referenspunkter till vad man själv tycker är billigt eller dyrt.

Åsa sa...

Skriv precis vad du vill, haters gonna hate osv. Att hålla på och självcensurera blir ju bara jobbigt och fel tänker jag. Trevlig helg!

Anonym sa...

- fortsätt blogga om precis det du vill!

Anonym sa...

Röstar också för att skriva om pengar. Intressant ju.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Och jag gillar ju när du nämner summor och pratar pengar. För det är så tabu. Man får inga som helst referensramar heller, när folk inte vill säga vad de tjänar eller vad som är lite eller mycket pengar för dom. Jag tycker det är intressant.

LoHe sa...

Orka vara en hater. För många (typ 12?) år sedan hade jag en hater och körde ganska länge med kommentarsgodkännande p g a det. Resonerade så att visst, skriv sura kommentarer men gör det åtminstone under riktigt eller påhittat namn. Just det där med ANONYMA sura kommentarer som är så jäkla tråkigt.

Skriv om precis allt du vill, för tusan! Såg förresten hur det blev på vinden och OMG så fint! (hatar att man inte kan kommentera på Stories).

Kör hårt!

Den där Andreas sa...

Som andra skriver ovan är jag helt för att du skriver om pengar och att vi får läsa om din syn på det. Dels tycker jag att vi pratar om det alldeles för lite på ett generellt plan. Inte ens bland vänner pratar man om vad man tjänar eller resonerar kring att spendera eller investera pengar. På arbetsplatser är det tabu att prata löner med varandra av någon anledning, trots att det antagligen mer gynnar arbetsgivaren än arbetstagarna.
Sen så tycker jag inte att du koketterar och skryter om vad ni tjänar eller lägger pengarna på. Snarare bara berättar. Men du visar också på att du är medveten om att ni likt många andra i Sverige är en del av den priviligerade medelklassen. För de som inte är det kanske det sticker i ögonen av någon anledning, men det är ju inte ditt ansvar.

Så fortsätt skriv!

Tove sa...

Jag tycker också vi ska både prata mer om och skriva mer om pengar. Det jag personligen är särskilt intresserad av är hushållsekonomi och sparande. Jag har skrivit två inlägg om detta utan att nämna summor. Jag vet inte om det hade varit bättre att nämna summor? Jag skrev också ett inlägg en gång om hur vi planerade ekonomin inför vår bebis ankomst eftersom vi fått för oss att det var dyrt med barn. I det inlägget nämnde jag summor. Hm... Fortsätt skriv som du vill! :)

LILIAN NIKKY sa...

Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i
1 ÄLSKA STAV
2 VINNA EX TILLBAKA
3 KVINNENS FRUIT
4 FRÄMNINGSSTAV
5 SKYDDSSTAV
6 VERKSAMHETSSTAV
7 GODE JOB STAV
8 LOTTERI STAV OCH DOMSTOLSFALL.