fredag, februari 27

ahmen trevlig helg då!

Jag är fortfarande hostig och tät och det är fan skitjobbigt. Varför var jag tvungen att bli ett sånt jävla måndagsexemplar till människa? Igår trotsade jag iallafall det efter ett litet uppvaknande över falukorvsresterna på lunchen. Hade jag varit en tecknad serie hade det dykt upp en sån där glödlampa med ett snöre dinglande från. Min livskris, vad livet har för mening osv, kan ju eventuellt bero på att jag gör absolut ingenting med min tid. Ja, alltså jag jobbar ju men förutom det så handlar jag, lagar mat, äter mat och sitter i soffan hemma. Hemma. Jämt. Kanske skulle jag tycka att livet kanske har lite mer mening om jag faktiskt tog del av lite av vad den har att erbjuda? Vilket uppvaknande va? Så igår ställde jag på den tidigare cancellerade datekvällen, kletade på lite läppstift och drog till Matboden på Folkungagatan. Jag och Andreas har ett stående bord där inne i princip, inte riktigt chef's table, men inte heller så långt därifrån. Jag dog av göttma och sen åkte vi hem i tid till Antikrundan. Kanske inte den vildaste datenighten i historien, men baby steps och allt det där.

Idag ska jag käka middag med Nellie, visserligen hemma men ändå, och imorgon ska vi ta tag i det där provdukandet och sen ska jag vila upp mig så det här lungparet jag har kan börja fungera som dom ska igen.

1 kommentar:

Sofia sa...

A fick ett kbt-tips en gång om att man måste "lura" kroppen/sinnet. När man känner sig nere letar hjärnan omedvetet efter saker som bekräftar den känslan, typ deppig musik, ledsna filmer, inte göra saker osv. Och att man för att bryta det ska fundera ut vad det var man gjorde när man mådde bra. Träffade folk? Åt lyxfrukostar i hotellrestauranger? Sjöng? Och så ska man börja göra de grejerna igen, hur motigt det än känns i början (eftersom hjärnan ba LÄGG AAAV, MENINGSLÖST!).
Jag vet ingenting om sånt här, obs! Men jag vet att även om själva grundproblemet behövde sin beskärda del av jobb också så var han gladare efter de där tennislektionerna och timmarna i replokalen som han släpade sig iväg till, än han var innan.
Heja dig. Och kram.