söndag, oktober 30

Idag är min sista dag som 100% föräldraledig. Känsla på det: v-tecknet, lilleskuttårar, brustet hjärta, partyhatt. I veckan blir Ellen sex månader och det är dags för Andreas att entra level 2 i föräldraskapet. Barnet verkar ha valt den här helgen som en passande tidpunkt att sluta upp med den extrema mammigheten och accepterar även Andreas efter klockan nio så det tackar vi för eftersom han förutom dagtid även kommer få medföljande nätter och då är det ju en fördel att barnet i fråga inte panikskriker efter mig. Vi rivstartar med att jag jobbar måndag till onsdag men sen är det bara onsdagar i november och måndagar och onsdagar i december och sen ärvi lediga tre veckor och sen börjar vi köra 50/50 fram till och med april. Jag ska jobba måndag/onsdag/varannan fredag.

En del av mig dör inombords just nu. MIN LILLA BEBIS SKA ALLTID VARA MED MIG liksom. Jag längtar ju ibland efter henne fast hon sover i mitt knä, hur ska det gå att vara borta 8 timmar? Usch. USCH! En annan del av mig jublar. Tänk att inte ha en annan kropp fastlimmad på min? Att få avsluta eller ens påbörja en konversation utan att bli avbruten? Att gå på toaletten utan publik? Att sova en hel natt utan dåligt samvete? Att få använda hjärnan lite? GUD VAD SKÖNT GE MIG NU!

Men först ska alla inblandade överleva en 37 mils bilresa. Det ser ingen fram emot.

2 kommentarer:

Lfthmn sa...

Men gu' vilket skönt upplägg ändå! Åh, vad jag hade velat köra något liknande nästa gång, om det gått (men det gör det inte, vi måste ha ett rent break).

Tumme upp, för fasen!

Linn sa...

Alltså det ÄR ju ett bra upplägg! Vi tycker att det är fantastiskt och vi har jobb som låter oss göra det. Med det sagt så byter Andreas precis jobb i dagarna så egentligen är det ju superdålig timing, men han jobbar på ett stort noterat bolag som verkligen inte har råd att få dåligt rykte om hur dom behandlar föräldralediga och helt ärligt så är det ju olagligt att neka nån föräldraledighet. Men också: jag har full förståelse för att man VILL vara en schysst arbetstagare och försöka få det att funka för alla inblandade eftersom ge och ta osv.