onsdag, maj 9

The (un-)lucky one

Om ni har tänkt att se The Lucky One på bio: don't. Om ni inte gillar att fnittra sönder er (och irritera övriga biobesökare) åt hur det är möjligt att slänga in samtliga klyschor i amerikansk filmhistoria i en och samma film. Förutom världens sliskigaste manus (från mannen bakom Mannen som kan tala med hästar) har filmbolaget även satsat på en regissör med förkärlek för naturbilder som precis har hittat instagramorange och effekten av motljus. Och Zac Efron. Låt oss tala en stund om denne Zac Stoneface Efrons roll; en tjugofemårig krigsveteran (?) som gillar poesi, hundar och att (tada!) stå still i motljus.

Typisk scen: Panoramavy stilla skogstjärn i orange kvällssol. Zac Efron går långsamt på en bro med sin schäfer och tittar i fjärran med död, men svår, blick. Cue träd i motljus. Blond kvinna i skir vit blus och korta shorts rufsar blondlockig unge i håret. Cue närbild Zac Stoneface Efron som stirrar på en punkt bakom kameran. Kvinna gråter. Cue Zac Stoneface ena bicep. Cue motljus.

Släng in en svartsjuk fd. man som är polis och tycker sonen är en pussy pga egna daddy issues, ett par krigsscener från Irak, en pistolfight där schäfern morrar, ett stycke död familj, en söndagsspelning i kyrkan och en påklädd sexscen i en utomhusdusch och ni har filmen i sin helhet. Börja samt avsluta med random carpe diem-citat.

Den sämsta och i särklass sjukaste film jag nånsin sett. Den får Bring it on - In it to win it att framstå som Oscarsgenial.Filmens behållning:  Zac Efron knäpper upp en bh med en hand, smooth operator style, och ungen är skojz.

Edit: Jag ångrar mig. Se den i fniss-syfte när den kommer på video, vilket borde ta två-tre veckor sådär.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Men hahaha, klockrent! Och tack ska du ha. Som svensk boende i USA är det ibland lite svårt att gallra bland skit och kvalité eftersom folk som regel inte kan se skillnad på amerikanska filmklyshor och, jamen typ, en film som är bra på riktigt. Jag har varit sjukt skeptisk till denna rulle och nu vet jag att mina instinkter varit rätt. Och försöker nån bråka med mig så ska jag hänvisa till Sveriges ledande blogg... =)

Jessica sa...

Vilken fantastisk recension/varning :D

Emma sa...

Ja,håller med! Du är såå bäst Linn!!!!

Linn sa...

Åsa: TACK! Och gud, det måste vara svinjobbigt att bo i USA när det gäller just well, smak. Och kanske dubbelmoral. Jag är ju i övrigt en sucker för just amerikanska romcoms med nåt litet invävt "budskap", men den här filmen var bara too much på alla fronter.

Jessica: Ahmen tack till dig också!

Emma: Och till dig!!

Ni kan vara bäst!