lördag, januari 30

Veckans mat

Våra helgplaner blev helt inställda pga sjuka barn på diverse ställen så efter en tur på ikea (varför åker familjer med barn MED BARN till Ikea?) och till färgaffären hamnade jag i soffan. Och i soffan beställde jag veckans mat med leverans imorgon och vad ska vi då äta?

Tunnbrödsrulle med potatis, rökt korv, cornichons, rödlök och en röra med creme fraiche, pepparrot och dill (typ som den här röran fast köttet på utsidan så att säga)

Indisk kikärts- och sötpotatisgryta med ris och raita

Nån asiatisk hittepånudelgrej med marinerad lövbiff, vårlök, sockerärter, inlagd gurka och chili

Fläskkotletter med rostad potatis, dragonsås och grönsaker

Om nån vill så kan jag försöka kasta upp lite recept på den skräpiga matbloggen när jag vet vad det är i och lite hur lång tid saker tar och så.

4 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Svaret på frågan i parentesen är 1. För att man ej har barnvakt eller 2. Behöver äta billig mat.
:D

maddiis sa...

Om det är någonstans det är lätt att åka med barn så är det Ikea. Som gjort för småbarnsfamiljer! Bra skötrum/amningsrum, billig mat, färgglada bestick glas tallrikar (tydligen sjukt festligt!), lekstationer spritt överallt där en som vuxen kan tänkas behöva stanna och tänka lite, går att köpa leksak med sig utan att ruineras osv osv.

I löve Ikea!

/tvåbarnsmorsan

Den där Andreas sa...

Om du orkar skriva ner dem, så vill jag gärna läsa recept. Blev just nu väldigt sugen på dragonsås. Älskar dragon!

Linn sa...

egon och maddiis: Fortfarande inte övertygad. Ikea i lördags kan omöjligt ha varit speciellt roligt för någon. Det var tusen meter kö till maten, barnavdelningen bestod av skrikande barn och skällande vuxna och resten av varuhuset var fyllt av barn som verkligen hade tröttnat. Men jag lär väl få äta upp det här I guess.

Andreas: har uppdaterat inlägget med länkar till det det finns recept på.