fredag, januari 29

Sak jag tänker på

Varför jag antas vilja bonda över min graviditet med samtliga kvinnor som nånsin fött barn? Jag är relativt förskonad från förmaningar, kroppskommentarer och obedda förlossningsberättelser, men varför antas det att jag vill gå i mammagrupp, läsa mammatidningar och se på förlossningsteve? Eller för all del vilja veta vad andras åsikt kring amning och sövning och föräldraledighet? Det enda jag och dom andra mammorna har gemensamt är ju just att vi har varit gravida. Hur graviditeten har varit, hur den har upplevts och framförallt vad som händer framåt är ju sjukt jävla olika för alla. Jag vet att jag kände lite samma aversioner mot all things bridey när vi planerade vårt bröllop och det gick ju bra utan att jag hade läst en enda bröllopstidning eller blivit bridezilla över nyansen på mina underkläder.

Obs att jag sjukt gärna vill prata om det med mina vänner som jag litar på och älskar och vill läsa om det i kanaler jag väljer. Det är bara strangers och övriga randoms, typ en säljare hos en av våra leverantörer som lade huvudet på sned, smekte mig över armen och ba glöm inte att njuuuuuta nu också och stressa inte, tiden går så fort vet du, jag inte vill bli automatiskt ihopklumpad med. (Ville typ kasta av mig hennes arm och ba du har absolut ingenting med mitt liv att göra, kan jag få fortsätta diskutera det här arbetsproblemet vi måste lösa? Gjorde: mmm:ade och fortsatte prata jobb)
Är eventuellt en smula obstinat här, men blir seriöst så jävla sned på alla "välmenande" tips och åsikter.

3 kommentarer:

Eelena sa...

I feel ya. Väldigt många som har åsikter, "smarta tips" och som ska tell me how it is gällande vår valp som kommer om två veckor. De som vet bäst om hur jobbigt och jobbigt och jobbigt och jobbigt det kommer att bli är de som aldrig haft hund själva. Blir så trött på alla åsikter jag verkligen inte bett om att jag går bananas snart.

Sofia sa...

Åh! Den där att passa på att njuta! Riktigt skön.
Så många frågor kring den uppmaningen.

Linn sa...

Eelena: Hear hear!

Sofia: Vad är tanken att jag ska svara? Ja? Nej? Ingen vet.