måndag, januari 18

Ris som luktar gris

Jag lagade mat. Korv stroganoff ifall nån undrar. Nu undrar jag om det är farligt att äta ris som liksom luktade lite som...koskit när det var färdigkokt? Köpte Garants ekologiska parboiled pga det var billigast och jag glömde av att parboiled är sånt där skolmatsris som inte klibbar och det luktar på riktigt typ gödsel. Kära bullen, kan jag bli sjuk nu? Maten och/eller järntabletten verkar iallafall ha fungerat på huvudvärken så nivån av min självömkan har minskat något.

2 kommentarer:

Anna sa...

Normalt luktar ju kokt basmatiris typ "död råtta".
Mina föräldrar och småsyskon vägrade att äta det när jag introducerade det i början av 90-talet (efter en tripp till Asien).

Nu äter vi alla gärna "död-råtta-ris".

Vad jag vill komma till?

Att du säkert är van vid den doften, men kanske ovan vid "död-gris-ris?"

Jag hade ätit.
Muuummms.

Linn sa...

Haha, jag vet inte riktigt hur död råtta luktar, men det kanske är det jag kallar för dödgrisris? Jag tycker att ris vanligtvis luktar sött och mjukt och inte alls likt dött djur, men så här ett par dagar senare kan jag ju meddela att det verkar ha gått alldeles utmärkt att äta dödgrisriset.