måndag, mars 19

Frågestund har guld i mun(d)(?)

Åh, nu blev jag sugen på frågestund igen. Jag vet att ni kanske inte tycker att det är sådär jättekul, men det roligaste med den här bloggen är helt klart att "prata" med er och eftersom mitt liv är kaoz just nu så kan ni kanske liksom starta konversationen idag?

Ja [ ] Nej [ ] Kanske [ ]?

Also, det är ALLTID ångest med att ha frågestund för jag vet hur jobbigt det är när bloggen man läser helt plötsligt ber en engagera sig och så orkar man inte ställa nån fråga och så blir det inga frågor och så står bloggen där och ba frågestund?! med ett tomt kommentarsfält. Men vi är inte fega, vi kör ändå.

Frågor på det?


19 kommentarer:

Mirijam Geyerhofer sa...

1) Blev du nöjd med soffbordet du köpte eller tänker du ibland att det andra kanske var lite lite bättre?

2) Pest eller kolera. Väljer du att:

a) Kaskadkräkas så fort du råkar säga ja eller nej i tio år.
b)Inte få prata alls på tio år?

Linn sa...

Hahaha! Me hearts you!

1) jag är sjukt nöjd och vill verkligen inte ha det amdra bordet, men jag är något nojig över hur lättrepat det är och om det kommer se billigt ut när det liksom används.

2) a - kaskadkräkas. Lätt! Dels: fatta tråkigt att vara tyst, men också: fatta smidigt när man är för mätt/för full. Ba ja/nej brölp klar.

Livet sa...

är du kär i Crosby? (Parenthood, men det tror jag du fattar)

Linn sa...

Men nejje! Killar med långt hår don't do it for me. Plus, tycker han ser lite löjlig ut. Däremot är jag lite kär i Amber.

Kära Syster sa...

Har du sett Inside Actors Studio? (Alltså, det är inte det som är frågan, det är bara inledningen... I alla fall. Det är ett nördigt intervjuprogram med skådespelare och andra inom amerikansk film och James Lipton ställer alltid ett par formulärfrågor på slutet.)

Jag norpar några och ger dem till dig.

1. Vilket är ditt favoritord?
2. Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gjorde idag?
3. Vilken är din favorit-svordom?

Skepp o hoj!
/Anna

Den där Jenny sa...

Känner du någon gång att din blogg är en börda?

josefin sa...

åh anna jag ÄLSKAR inside the actors studio. kollar alltid på det när jag är sjuk och sen tänker jag elitistiska tankar om dom som skriver att james lipton är tråkig.

linn:
1. du har säkert svarat på detta innan, kanske har jag redan ställt frågan och sedan glömt svaret, men vad fick dig att känna att du ville flytta från melbourne? skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka? varför blev det just melbourne isf valfri annan stad i samma land?

2. hur intresserad/insatt är du i svensk politik? världspolitiken? vilka politiska frågor intresserar dig mest?

3. favoritfilm/artist/maträtt/färg?

4. vad är ditt första minne?

5. finns det något du ångrar?

livet sa...

Jag är tokkär i Crosby och Amber, självklart Amber.

Maria sa...

Hej!

Om man ska bo i Melbourne (tänk längre semester eller tjänstledighet eller liknande) - vilken stadsdel rekommenderar du?

Vad äter du till frukost?

/Maria

Sofia sa...

All time favoritläsupplevelse?

tiggerrr sa...

Om du ska rekommendera en bok (gärna flera!) som suger tag i en lika bra som Hunger games, vilken skulle det vara då?

Har du ditt drömjobb eller vad skulle du helst av allt vilja jobba med?

Vad fick dig intresserad av att börja laga mat (sån där göttig mat du bloggar om alltså, inte "jag var tvungen att lära mig koka snabbmakaroner för att inte dö av svält när jag flyttade hemifrån" :))?

Linn sa...

Kära syster: Åh, jag älskar också Inside Actors Studio. Framförallt när gästerna råkar försäga sig om typ hemligheter under inspelningen.

1. Den här bloggen att döma: liksom/alltså. Men det kanske vi inte ska gå på. Jag gillar order prokrastinera, även om jag misslyckas med att uttala det typ varannan gång och får googla stavningen ibland.

2. I torsdags hade jag svarat dagisfröken. Närå, men jag skulle jättegärna ha ett bokkafé. Tänk att få laga mat OCH tipsa om böcker samtidigt! Dock dog den drömmen när jag fick reda på att bokaffärer samt kaféer är de två affärsidéer som toppar konkurslistan. (Mitt skulle dock blomma!)

3. Lite olika, men vad i helvete?! är nog ganska vanlig. Tätt följd av kuk!

Den där Jenny: Nej, inte en börda. Nån gång kanske jag har känt att jag inte riktigt har levt upp till förväntningarna/att jag inte är så bra som bloggen förtjänar, men aldrig en börda. Jag tror inte att jag hade varit den jag är idag utan bloggen. Stryk det, jag hade inte varit den person jag är idag utan bloggen.

josefin: ganska många saker, men främst att jag kände att jag ville prova att bo i Sverige som vuxen innan jag fattade beslutet att forever bosätta mig på andra sidan jordklotet. Samt: det är en mycket inskränkt miljö med mycket rasism och en jämställdhet från 30-talet och jag kände väl att jag skulle ha svårt att skaffa barn i en sån miljö. Även om jag och min kille hade lyckats ha en bra balans/miljö i vårt hem hade ju ungarna iallafall blivit skadade av övriga puckon i skolan/hos kompisar. Typ så. Därför vill jag inte heller flytta tillbaka. Jag har gjort det där liksom. Det blev Melbourne för att det blev där jag fick jobb. Jag kunde typ ingenting om Melbourne eller Australien innan jag flyttade dit. Dock att Melbourne är överlägset bästa stan så jag är hemskt glad att jag kom dit och ingen annanstans.

2. Sådär. Jag är väl hyfsat insatt/påläst. Jag vet vad jag röstar på och kanske framförallt varför jag gör det, men jag följer inte detaljfrågor/kollar inte på debatt/läser inte ledare.

Jag är hyfsat oinsatt i världspolitiken. Och med hyfsat menar jag i det här fallet väldigt. Av anledningen att jag faktiskt inte pallar med utan att förlora livslusten. Politik i största allmänhet får mig att vilja hoppa från en bro. Så lite handlar om människan och så mycket handlar om självvinning/maktspel. Jag hatar maktspel.

Jag tycker att det är viktigt med barnomsorg, skola och eget ansvar. Och jämställdhet givetvis.

3. men va faaaaan! Jag hatar att välja. Jag kommer skriva det som först dyker upp i huvudet:
Film: Tillsammans är man mindre ensam
Artist: Jag gillar verkligen Ben Sollee.
Maträtt: Potatisgratäng, rödvinssås, entrecote, vitlökssmör, baconlindad sparris och ugnsstekta körsbärstomater.
Färg: Just nu gul.

4. Jag har asfå minnen från när jag var liten. Har få minnen överhuvudtaget. Men jag minns när mamma/pappa hängde upp pandadricka i vårt äppelträd så vi fick leka som pippi långstrump och hur jag satt i pappas knä vid ett vitt träbord och drack direkt ur flaskan. Då var jag typ tre.

5. Det finns det väl alltid? Men inget major direkt. Det är ingen idé att ångra saker tycker jag. Worst case så har man ju alltid lärt sig att inte göra om det.

Linn sa...

Livet: okejrå, Crosby är lite göllig. Jag ger dig det.

Maria: Hej!

Jag tycker att man ska bo i St Kilda eller i Fitzroy. I'm a St Kilda gal myself, men Fitzroy har också sina bra sidor. St Kilda ligger vid vattnet och man har därmed beach, Fitzroy har lite mysigare barer. Fast St Kilda har nära till Chapel St. Å andra sidan har Fitzroy nära CBD. Men St Kilda. Om du med man menar att ni är sugna så kan du maila mig så får du en hel lista med tips.

Till frukost på vardagar äter jag nåt av följande:
1) en banan
2) en avokado
3) en hembakad fralla med ost

Jag dricker alltid kaffe.

På helger äter jag mackor och smoothies och juice och frukt och kaffe och ja, typ allt.

Sofia: Ojojoj! Svårt! Men Jonathan Safran Foers Extremely loud and incredibly close på ett kafé vid Albert park i Melbourne är nog en av dom bästa iallafall.

Linn sa...

Tiggerrr: True blood/Harry Potter/Twilight. Eller Lauren Conrads böcker om The Hills. Inget som kräver större tankeverksamhet direkt.

Om du är sugen på lite mer kvalitet:

James Freys Million little pieces och My friend Leonard. Läs dom i ordning och hoppa sista två sidorna i million little pieces så slipper du få reda på vad som händer i nästa bok.

Åh! Och Carlos Ruiz Zafóns Shadow of the wind. Om du läser den så har jag en perfekt playlist att ha till boken.

Räcker det?

Linn sa...

Tiggerrr: Just nu har jag väl ett drömjobb faktiskt. Det är utmanande och roligt och jag får vara med och påverka och fatta beslut och ja, det är skitkul. Det här är nog det mest "rätta" jag har jobbat med so far. Allt annat som jag tycker är roligt (skriva/läsa/hittapå) får och kan jag ju göra på fritiden liksom.

Och maten ja, eftersom jag är allergisk så har jag väl alltid varit tvungen att läsa innehållsförteckningar och recept för att liksom slippa fråga "är det ägg/fisk/nötter i det här?" så jag kanske hade en lite bättre start än att ba "vad är mat?", men intresset kommer väl av att jag tycker att mat är så jävla gott.

Sen har jag tittat på några månader av matlagningsteve också. Jamie Oliver, Nigella, Morberg, Mat-Tina och random matprogram från BBC Food. En dag så började jag tänka att va fan, det där kan väl inte vara så svårt? Sen började jag fundera på vad som var i maten jag åt ute när det var gott. Typ har kocken haft honung i det här? Smakar det sött/salt/syrligt? Och sen försökte jag härma hemma.

Till sist så är det ganska äckligt att läsa många innehållsförteckningar som bara består av konstgjorda grejer och ofta är det skitenkelt att göra själv så jag började med simpla grejer som smaksatt creme fraiche. Varför köpa Arlas vitlök/parmesan med massa tillsatser när det tar ca 1 minut att pressa vitlök och riva parmesan direkt i vanlig creme fraiche?

Typ så.

Och sen tänkte jag att äh, jag kan ju lika gärna blogga recepten om nån annan känner för att prova.

Kråksång sa...

Behöver tips och du har frågestund, bra match. Dumplings, bästa stället härom Slussen? Alltså mellan Slussen och Årsta. Har drabbats av cravingmode ala sushicraving anno 1997. Dumplings är det enda jag kan tänka på och vill äta. Helt utan att va preggo. Gott men lite störigt. Tips?

Linn sa...

Ja, det är jag verkligen inte rätt person att svara på för jag äter inte dumplings. Men jag har hört att stället på renstiernas gata mellan åsögatan och kocksgatan har sjukt goda dumplings. Sen finns det ett dumplingsställe på kocksgatan typ 50 också som jag också har hört ska vara svinbra.

appelpaj sa...

vart åker man och sover en helg i stockholm för att ha en riktig mysig helg. typ tjusig, personlig och dundergod mat?

hur trivs du på nya jobbet?

Linn sa...

Oj vad svårt! Hos mig? Nä, skoja bara. Men Lydmar hotell skulle jag välja. Det är fint, bra läge och en urmysig frukost/matsal/bar. Middag skulle jag käka på Lavecchia Signora på Åsögatan. Åh, jag vill typ göra't själv!

Och JA! Som fan! Jag älskar det.