tisdag, juni 14

Är det lunch snart eller?

Jag är sugen på att laga trerätters. Jag är skitdålig på att laga trerätters, eller framförallt kanske efterrätten. Jag är så inte en efterrättsmänniska. Väljer ostbricka 10 av 10 gånger på restaurang. Känner att jag kanske måste ställa till med nån form av middag snart för att få öva lite. Min godaste efterrätt jag nånsin gjort är grillade päron med vaniljglass, en chokladsås på mjölkchoklad och salta rostade majskorn. Det sista låter skitäckligt, men är faktiskt det som gör hela grejen. Prova vettja.

8 kommentarer:

Matilda sa...

Du kan få bjuda mig på middag! Tack.
Och jag kan ta ostbricka till efterrätt. Jag är inte heller någon efterrättsmänniska så ...

Linn sa...

Du är för lätt Matilda. Behöver nån som ba JAG HAR ASHÖGA KRAV PÅ EFTERRÄTTER !!!!!!!! Så jag skärper mig liksom.

Daniel sa...

Jag har skitahöga krav (och förväntningar) om det inte är groggbuffé. Då duger det med lite hemkört, juice av valfritt slag och slemmiga cocktailbär. Om jag får cognac funkar allt som flamberats eller brunnit också. Tawny och stilton funkar förstås alltid också... Är kanske extremt okräsen när allt kommer omkring. Alternativt alkis.

Linn sa...

Du verkar ju inte vara så sugen på att äta efterrätt lika mycket som att dricka efterrätt faktiskt.

Daniel sa...

Klockren analys! Kom på att en favvis är melonsoppa. Med karamelliserat råsocker, basilika och citronmeliss. Lite rostade pinjenötter (och en skvätt rom)...

Linn sa...

Du kanske kan stå för efterrätten som verkar ha en fallenhet för det? Fast skippa nötterna om du inte vill mörda mig.

Daniel sa...

Är inte efterrätt ändå liiite överskattat? Jag menar, var förrätten och huvudrätten schysst så kan man lika gärna gå på avecen och rökverken direkt, utan socker och nötter?

Så överlever liksom du som en himla fin bonus!

Linn sa...

Helt sant. Låter som en deal.