torsdag, april 9

Kan hända att jag är grön framåt sommarn men

Annan sak jag har ägnat mig åt denna påsk samt sjukdagarna: juica grejer. JUICA! GREJER! Mamma fick en råsaftscentrifug av mig i julklapp för ett par år sen och pappa har använt den noll gånger och jag använder den varje gång jag är det (pga JUICA! GREJER!) så nu fick den följa med mig hem istället. Det har inneburit att våra soppåsar är mycket tyngre än vanligt, att vårt grönsakskonto (nej, vi har inget sånt, så organiserad är jag inte) har gått rak kurva uppåt och att vårt kylskåp ekar lite tomt. Jag juicar enligt devisen finns det går det så hittills har jag förutom de vanliga, lite mer beprövade äpple - apelsin - morot - ingefära eller äpple - citron - melon kört med vitkål, gurka, kiwi, en väldigt sladdrig blekselleri, en mjuk rödbeta och en palsternacka. Låt oss säga att det kanske var tur att jag inte kunde känna smak när de sistnämnda åkte i. Jag jobbar för att komma utanför min safety zone, men alltså helt ärligt så finns det ju en anledning till att klassikerna är just klassiker. *smuttar på äpple/honungsmelon/kiwi* *ser nöjd ut*

2 kommentarer:

Honey sa...

Testa det här:
0.5 gurka
0.5 kruka romansallad
4 tomater
1 näve spenat
0.5 kruka persilja
1 tsk citron
1 msk olivolja
1 nypa salt

Jag var skeptisk som fasen först, men det är riktigt gott.

Elin Faherty sa...

jag tänker mig att en bloody mary på hempressade tomater borde rimligtvis vara fantastiskt. Varsågod för tips, det går bra att bjuda hem mig senare i sommar på nämnda drink då tomaterna är som bäst och billigast.