tisdag, mars 18

Takers på det här?

Det kanske inte behöver vara så himla genomtänkt heller? Det är ju trots allt inte krönikor eller debattartiklar det handlar om utan tankar och tankar finns ju för att man inte vet. För att man måste tänka lite på det. Vi kan börja med det här med att till exempel läste Underbara Clara (oklart varför eftersom jag blir irriterad 80% av tiden) där hon sa att det är för jävligt att tjejer liksom har tur medan killar är skickliga och att vi ska sluta prata på det sättet för om killarna kan kan minsann vi samt att vi inte ska gå omkring och vara så himla tacksamma hela tiden, fritt översatt från mitt minne alltså. Hon har ju såklart helt rätt i sak, killar och tjejer ska inte känna sig olika tacksamma för möjligheter eller olika stolta för bedrifter. That is just crazy. Men. Betyder det att vi ska sluta känna tacksamhet bara för det? Varför är det alltid dom typiskt "tjejiga" grejerna som ska vika undan för att det ska bli jämställt? Det borde ju vara så att killar istället OCKSÅ kan börja känna tacksamhet och credda sina chefer som har hjälpt dom bli så bra. Inte att tjejer ska sluta med det. Tacksamhet är ju en svinbra grej ju och det borde finnas mer tacksamhet i världen, inte mindre. Samma sak med omtänksamhet. Varför ska vi sluta bry oss om vad andra tycker och bara köra på? Vi borde väl istället jobba för att fler personer ska bry sig? Eller? Tänker jag koko nu?

Edit: Tänker att det också gäller det här med att ta plats och vara högljudd och bråkig och stökig. Varför ska vi hjälpa till att göra det till norm? Det är väl bättre att se till att rätta dom som beter sig asigt istället för att ba fuck it, om dom gör så ska jag fan också göra så? Tycker i och för sig att vi (talar oombett för alla kvinnor här) också har ett ansvar att göra vår röst hörd, men varför inte jobba för att sänka volymen på bruset runtomkring istället för att skrika högre? Då skulle kanske även blyga, inåtvända människor höras lite mer. Slut edit.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Men ja, precis! Jag håller med. Dig, alltså. Allt som förknippas med kvinnor och "kvinnligt" ska liksom förintas från denna jord, enligt vissa. Nä. Det är fan inte alltid (eller någonsin) sämre och precis som du skriver - kanske att fler borde sträva efter de typiskt "kvinnliga" förhållningssätten istället.

Linda sa...

Håller med!

Jessie sa...

Älskar det här inlägget! Kloka du <3

Stina sa...

Alltså, håller med dig om detta, men tolkade Underbara Claras blogginlägg lite annorlunda. För mig handlade det inte om att man inte skulle credda bra chefer eller folk som hjälpt en dit man är idag, det är att det är jävligt irro att folk förutsätter att har man kommit ngnstans karriärmässigt är det pga tur/bra chef etc. Såklart att det kan ha hjälpt till (för vem har det inte det, egentligen?) men motsvarande om en kille har en bra karriär så förutsätts han ha jobbat sig dit. Så mer om folks attityder än om man creddar själv. För självklart ska folk som hjälper andra creddas inihelskotta mkt.

Och med det: blogga mer åsikter! Att vara genomtänkt är bra, men inte alltid nödvändigt. Nånstans måste man ju börja en tanke + en diskussion också.

Linn sa...

Camilla: Jag tycker att vi ska sträva efter fina förhållningssätt där vi är toleranta och förstående och snälla mot varandra. Kanske förr sedda som typiskt kvinnliga, men det är ju egentligen varken kvinnligt eller manligt. Bara ett förhållningssätt liksom. Tänker jag.

Linda och Jessie: Hjärta!