tisdag, mars 11

En sak som gör mig ledsen

Jag fick ett mail igår av en av killarna i gänget jag hängde med under min studenttid. Vi ses inte så där jätteofta för han och en till bor i Göteborg, men vi försöker ändå ses någon gång per år och hela det gänget har en väldigt stor plats i mitt hjärta. Jag blev jätteglad när jag såg hans namn i avsändarfältet i mailet och sen öppnade jag det och blev inte alls lika glad. En av dom andra killarna i gänget ska gifta sig i sommar, vilket jag ser sjukt mycket fram emot av massa olika orsaker, och nu ska svensexan planeras, därav mailet. Det låter ju hur kul som helst, så varför det upprörda fejset? För att mailet var ställt till Andreas. Det vore jättekul om Andreas kunde komma på svensexan. Andreas har träffat tre av dom här killarna vid sammanlagt ett (1) tillfälle, en av dom andras bröllop där samtliga var aspackade. Jag har gråtit med dom, skrattat med dom, varit vaken hela natten med dom. Jag har firat midsomrar och varit på utomlandsresor och skidsemestrat med dom. Det är jag som har dansat hela natten, kollat på tusen fotbollsmatcher och lagat middagar med dom. Det är mina fucking kompisar, men jag är inte bjuden på svensexan för att jag har bröst. Det känns alltså mer naturligt att Andreas, basically en främling, firar en av mina finaste än att jag gör det ety jag är tjej. Det gör mig väldigt ledsen faktiskt.

12 kommentarer:

maja sa...

Ja jävlar vad sjukt knäppt och fel!

Jenny sa...

Kan du inte fråga om du får vara med? Det där ÄR ju så jävla förlegat, min bror blev tillfrågad om han ville vara med på min möhippa och jag älskar mina kompisar för att de frågade honom.

Sara: sa...

Men åh, skräpiga förlegade traditioner. Tycker som Jenny, kan du inte fråga iallafall?

Josefine sa...

Ja, fråga om du kan vara med! De svensexor och möhippor som varit med våra kompisar har det varit väldigt blandat eftersom man ju vill ha med SINA kompisar. Asså fan vad dumt. Klart DU ska vara med.

S sa...

Men wtf! Förstår dig till hundra procent. Dock fint att de frågade Andreas trots att han är en främling tycker jag. Det visar ju att du betyder en hel del.

egoistiska egon sa...

Säger som de andra: fråga om du kan vara med?

Kära Syster sa...

Så dumt! Har inget mer att säga. Urbota dumt är det bara.

/Anna

Linn sa...

Jo, men det är klart att jag kan fråga, men jag tänker att dom såklart måste ha tänkt på det själva och valt att inte göra det. Jag vet inte om jag känner för att liksom tjata mig in eller vad man ska säga. Sen håller jag med om att det är superfint att Andreas blir bjuden, men ändå. Jag kommer förmodligen inte göra nåt åt det här, men jag blev bara så himla ledsen.

maja sa...

Jag förstår att du inte vill fråga. Skadan är redan skedd. Himla trist och förlegat!

Jojjo sa...

Kan bara hålla med om att det hela känns förlegat och att jag förstår att du blev ledsen! Vad sjutton spelar könet för roll när man vill fira något med vänner?

Tove sa...

Wow, konstigt! Förstår att du blir ledsen! Men de kanske inte själva har tänkt hur konstigt det är? Förstår om du inte vill fråga, men om du gör det kanske det blir en ögonöppnare för dem och sen en svintrevlig kväll trots trist start?

Linn sa...

Jag kollade igen och såg att datumet är samma datum som vi får flytta in i vår lägenhet så varken jag eller Andreas kan gå på svensexan så jag mailade tillbaka och sa det och lade till "jag hade gärna kommit annars" i slutet. Tror inte att det gjorde varken från eller till, men nu har jag iallafall påpekat det.