onsdag, mars 19

Men det får man väl inte säga i det här landet

Vill ni veta en sak? Jag hatar Kent. Jag hatar Kent så mycket så jag får lite panik och måste ursäkta mig och gå därifrån när folk envisas med att spela nån av deras låtar på fester. Jag har aldrig varit ett stort fan av gnällig, halvtonsäker sång och jag har aldrig varit ett fan alls av pretentiösa människor och Kent är liksom nån form av den gnälliga, halvtonsäkra, pretentiösa musikens urbild. Det hjälpte kanske inte heller när dom för ett gäng år sen krävde att alla deras fans skulle klä sig i vitt på konserterna, eller att folk lydde för den delen. Jag har också svårt för hyper och folk som liksom gör något i stora massor. Lite som Håkan Hellström-fansens skepparkläder. Jag får liksom rysningar när jag tänker på det. Håkan har jag dock lärt mig uppskatta och älska under åren eftersom han är så himla närvarande och verkar så himla ödmjuk, men skit i honom nu. Kent, mitt favorithatobjekt, har precis relanserat sättet att turnera på och släppte alldeles nyss bomben Kentfest. En liten runtåkande festival som består av well, Kent, eftersom and this is a quote, ni (fansen, reds anm) har längtat så himla mycket efter oss. Nyheten släpptes såklart genom en liten video med hela bandet i sina svåra skinnjackor och solglasögon i regnrusk. Andreas tvingade mig att kolla på det igår och jag fick såna skämsrysningar i hela kroppen så jag fortfarande hade adrenalinpåslag när vi gick och lade oss en halvtimma senare. Kentfest. Ni älskar oss. Solglasögon i regn. Plötsligt framstår min killes kollegas bakfylleförslag att bomba hela Eskilstuna inte som en helt galen idé.

8 kommentarer:

Honey sa...

Gör inte det är du snäll. Det har faktiskt inget att göra med att jag gillar Kent, men jag kommer från Eskilstuna och det är en rätt trevlig stad att åka hemhem till för att hälsa på sina föräldrar då och då ;)

Lina sa...

Själv kan jag inte med Håkan Hellström. Inte alls min kopp te. Men det får gärna vara andras förstås. Och han är säkert en bra person fast han inte är en bra kopp te.

Limpy sa...

Jag hatar också Kent. Och Zlatan.

Serafim sa...

ÄNTLIGEN!!! Jag försökte att inte kaskadkräkas när min plastbror berättade nyheten igår. Bara det faktum att han gillar Kent får mig att fullkomligt idiotförklara honom. Allvarligt. Han kan gå på 2-3 spelningar ett år.

Så jag fattar inte varför han nämnde det för mig? För att han vill åka till Sthlm och bo hos mig och min kille och hoppades på att vi skulle vilja gå?Allvarligt. Jag skulle inte gå och se Kent om jag ens fick biljetterna. SÅ jävla tråkiga är dom.

Lfthmn sa...

Jag är med Limpy! Zlatan, liksom! blir så sjukt provocerad av karl'n! Vad har HAN gjort, förutom att ha haft en lite tuff uppväxt och blivit duktig på att sparka fotboll men att bli betraktad som en HJÄLTE när man inte gjort något som kommer spela någon som helst roll för någon om en vecka eller en månad...? Jag hatar fenomenet Zlatan.

Och efter senaste Kent-låten är jag böjd att börja hata dem med för det är baskemej något av det fjantigaste jag hört på länge.

Linn sa...

Honey: alltså jag är inte så våldsam av mig så jag tänker nog inte att vi ska bomba nånting alls. Kanske lite mentalt bara?

Lina: I hear ya! Hade jag inte sett honom live genom tvång i somras hade jag hållt med dig. Nu gillar jag honom.

Limpy och Lfthmn: Men Zlatan är ju lite rolig och gullig ju. Googla på klippet där han blir intervjuad av en trettonåring om sina tevespelsvanor. Sjukt gölligt.

Serafim: alltså jag skulle typ hellre sälja mitt förstfödda barn än gå på en Kentkonsert.

Honey sa...

Okejdå. Jag tror att jag vill fortsätta med mitt mentala bombande av Håkan Hellström och valda delar av Gbg ändå, så det är inte mer än rättvist.

Jojjo sa...

Jag fattade inte alls Kent när de kom. Satt med på en konsert jag tvingades till och led. Sen hände nåt och nu kommer jag faktiskt på mig själv att gilla dem. Har t.om. hört dem på en festival... DOCK: Förstår precis vad du menar med hela den vita grejen och lanseringen nu. Snacka om hybris.