söndag, augusti 20

Mom of the year

Så Ellen har svinkoppor och sen vi pratade med läkaren igår och fick antibiotikakräm utskrivet så har allt blivit kanske tre gånger värre och det är både mycket större och många fler utslag. Självfallet går mitt hjärta sönder varje gång vi måste tvätta desinficera såren och det gör ont på henne och jag tycker ju givetvis sjukt synd om henne, men alltså jag tycker det är så jävla äckligt? Jag får panik av allt hon rör vid här hemma, vilket typ är allt för försök få en ett och ett halvt-åring att vara still mer än tre sekunder. Tidigare var det under höger arm och lite på bålen, men nu börjar det sprida sig ner på magen, ut på armarna och upp i nacken så nu går blåsorna inte att täcka med kläder längre vilket gör att jag är vääääääldigt nära panikångest av äckel. Smitta öht är en av mina akilleshälar (Andreas får typ sova i soffan när han är förkyld, jag spritar och tvättar och diskar ALLT ALLT ALLT vid minsta tecken t o m) och nu kan jag nästan inte hantera det. Vi kan ju inte tvätta sofforna liksom? Och snutten som hon drar runt på hela tiden (byts till en ny efter varje dusch/desinficeringsrunda) måste ju lämna spår av bakterier? För att inte tala om grejen att hon är sjuk och har lite ont och vill sitta i knät och jag torkar och baddar och kletar salva och allt en gör som förälder. Har bokat ny tid med läkare nu klockan åtta för att se om det verkligen ska speidas så här snabbt och om det hjälper med salvan eller om hon har fått nån aggressiv form som måste ha antibiotika innan det sprider sig till nåt farligt pga så utbrett. Obs är generellt emot antibiotika och vill absolut inte missbruka det men vill inte heller ha ett barn med brännskadeliknande utslag på 50% av kroppen som blir inflammerade och ger henne nåt allvarligare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heltäckande bomullsbody med fötter och största lakanet över soffan. Lakan går ju att tvätta iaf.

Även på dig typ långa tights och polotröja samt engångs plasthandskar när du vårdar såren.

Lider med er, är ju sjukt smittsamt. Inget badhus, ingen förskola för att minska spridningen.

Linn sa...

Ja, hon har ju kläder som täcker hela tiden, men om det kommer över halslinningen eller i ansiktet finns det ju tyvärr inte så himla mycket vi kan göra för att hindra henne från att gnugga runt såren överallt. Nu fick vi penicillin pga läkaren tyckte det spred sig alldeles för snabbt och att hon har alldeles för stora utslag så nu ska vi behandla både med salva och penicillin från och med imorgon (nattöppet apotek hade slut i lager). Vi får hålla tummarna att det inte blir så mycket värre än det här ändå.

Och herregud nej, såklart att hon inte ska bada på badhus eller gå på förskolan! Finns det föräldrar som gör sånt med sina barn när dom har svinkoppor?! Uäck. Skulle egentligen ha skolat in Ellen på förskolan nästa måndag (inte imorgon) men ska ringa imorn och skjuta på det en vecka så vi är helt säkra på att allting är läkt och klart.

Johanna sa...

Så jobbigt för alla, lider med er!!
Men lakan över soffa etc låter ju smart. Hoppas det vänder snabbt med antibiotikakuren.

UplayOnline sa...

Lider med er, är ju sjukt smittsamt. Inget badhus, ingen förskola för att minska spridningen.


เย็ดสาว