måndag, augusti 21

Måndagslistan / inredningslistan

Vad är bättre att starta måndagar med än listor? To do's, matlistor, frågelistor. They. All. Work. Som tur för mig så hittade jag en lista hos Jenny som hade hittat den hos Djävulskvinnorna.

Favoritpryl i hemmet just nu:
Detalj jag gillar är tvål från L:a Bruket pga dom enda som funkar för mina händer utan att torka ut dom to-talt plus har snygg förpackning. Åh, och Andreas Byredoparfym, också pga förpackningen. Är inte så förtjust i doften, men det säger vi inte till honom. Är också himla förtjust i en tavla som Andreas vann i nån konstutlottning på jobbet som jag först ba eh gick den sönder på vägen hem? och nu älskar.

Här får jag bäst inredningsinspiration:
Instagram. Jag gillar Trendenser också men måste väga upp med att också kolla på roliga grejer i färg för att inte bli helt beige-grå-linnevit-knäpp. Prenumererar på Rum Hemma och varje nummer så viker jag hundöron på var och varannan sida, framförallt deras plocksidor för det är affordable. Alltså vi pratar om att dom tipsar om grejer från typ Clas Ohlson blandat med senaste trenderna från små up and coming-ställen.

Min favoritmöbel:
Är det inte alltid sängen? Vi har en från Ikea som jag tror heter Sultan Skaun som är nån naturmaterialsäng som andas extra bra och jag älskar älskar älskar den. Köp en sån vettja.

När väcktes mitt intresse för inredning?
När jag var i tonåren tror jag. Har dock (tycker jag själv) förfinat min smak något över åren. Gud, när jag och Andreas hade flyttat ihop och vi på nån middag eller fest eller nåt kom att prata på inredningsstil och han ba alltså jag har ju bättre smak än Linn så höll jag på att krevera av vansinne. SÄGER MANNEN MED FLÄCKIGA SOFFOR OCH TVÄTT OCH DISK ÖVERALLT OCH EN JÄVLA MASSA SKRÄP liksom. Kan fortfarande bli förbannad när jag tänker på det, men han har bra smak faktiskt och håller mig liksom på en bättre sida av inredningshetsen. Han tänker långsiktigt och i behöver vi det här?-termer och saker vi har köpt tillsammans har så jävla mycket längre hållbarhet än sånt som jag och min JAG VILL HA DET HÄR NU-hjärna tänker. Dock att jag är tusen gånger bättre på att se en helhet, att vara påhittig och att komma med förslag så egentligen är han väl bra på att göra val från ett färdigt urval. Jag är alltså den bättre av oss, så var det bestämt.

Drömköp:
Jag vill ha en Okto 4240 taklampa från Sekto Design i valnöt, vilket jag har velat de senaste typ fem åren. Just nu har jag inte så många andra drömköp faktiskt. Ganska mycket just nu är ju liksom på maintenance level hemma eftersom vi ska flytta till radhus nästa år och inte vill köpa nåt stort och dyrt och fint nu som sen inte passar där.

Mitt senaste köp i inredningsväg: 
Vi var på Ikea i helgen och köpte eh vad köpte vi? Barnkuddar, några växter och plastbackar för att städa upp typ. Vi ska dock köpa ett matsalsbord (från Ikea, den här skivan och det här underredet  för det vi har nu är för stort samt fykantigt och barn springer in i kanterna hela tiden samt en matta till lekhallen, också Ikea, som är mjuk och gosig att hänga på men också fin samt användbar även i nya huset.

Bästa inredningsbutik:
Jag köper utan tvekan mest på Ikea. Jag har skitsvårt att motivera dyra köp när det finns så fina grejer som det ändå gör på Ikea. Men jag gillar Bolia och Habitat och Room. Och Länna Möbler. Och Dusty Deco och Brandstationen och miniroom.se och Nordic Design Collective till exempel.

Något jag behöver?
Behöver och behöver, alltså det är väl få grejer jag behöver-behöver, men ett nytt matsalsbord känns faktiskt ganska nödvändigt för att undvika hjärnskakning hos barn.

Vilken möbel skulle aldrig få stå i mitt hem?
En sån där stor skinnfåtölj som är stor och fluffig och är fällbar och som det känns som att MTV Cribs-folk har i sina biorum.

The big no no enligt mig: 
Alltså stilmässigt får folk väl ha som dom tycker är fint? Vem är jag att säga vad som är fint för alla liksom? Men lortiga toaletter och smutsiga kök kanske? Spisar med fasttorkade matrester och en diskho med flera dagars torkad disk. Gud får panik vid tanken. Tackar min lyckliga stjärna för att vi flyttade ihop i min pyttetvåa med noll millimeter diskbänk där diska direkt var det enda alternativet för Andreas delar inte alls min aversion mot disk på diskbänken/i diskhon från början. Nu är han så van och jag har väl liksom tvingat in honom på det så nu tycker han också att det är bäst att ta tag i allt direkt, men när han bodde själv? Well, se svar ovan.

Bästa inredningstips:
Ha burkar eller lådor eller korgar för småpryttlar så avlastningsytor slipper bli täckta av diverse vardagsskräp. Våga ha stora möbler även på små ytor. Ha hellre inga gardiner alls än små tarmar som täcker ljusinsläppet. Ha det som DU tycker är fint för det är faktiskt du som bor där och ingen annan.

Vilken blomma gillar jag mest:
Jag är väldigt förtjust i stockrosor, framförallt dom där typ svartaktiga? Och pioner. Och en sån där växt med stora gröna blad som har hängande rosa blommor vadhetteren rosenskärm.

Om jag fick köpa precis vad jag ville skulle jag köpa? 
Nytt kök och nytt badrum så dom passar ihop med lägenheten. Och en originaltavla från Lars Lerin till Andreas.

Hur ser det ut hemma hos mig?
Men som hos alla andra? Vi bor i ett tjugotalshus så vi har ju bonusen av trätiljegolv och djupa fönsternischer men i övrigt är det väl en blandning av Ikea, loppisfynd och arvegods plus tusen jävla plastiga, pipande, grälla barnleksaker.

Vad skulle jag helst vilja rusta upp?
Köket för det är ett fuskbygge.

Höstens måsten enligt mig?
Näe, alltså jag må inte vara världens flitigaste miljövän men att MÅSTE köpa saker bara för att det är en ny säsong känns nä. Men fler växter till folket tänker jag.

Inga kommentarer: