lördag, augusti 19

Igår var jag hemma från jobbet för jag hade sån himla huvudvärk och var så himla trött och egentligen funderar jag på om jag kanske ska gå ner lite i tid på jobbet för det här med att vara preggers och bolla en ett och ett halvt-åring är liksom ingen barnlek. Imorse när jag vaknade mådde jag i och för sig alldeles prima, men Andreas började med att säga kolla på Ellens utslag. Hon hade en röd prick under armen typ i onsdags morse men dom hade varit på stranden på dagen så vi trodde det var ett insektsbett av nåt slag men imorse så var det typ tre gånger så stort och det var prickar runtomkring också plus såg infekterat ut. Nu vill jag säga att det här INTE är sponsrat om nån nu skulle få för sig att tro att den här bloggen gör sånt, men jag loggade in i KRY-appen och fem minuter senare pratade vi med en läkare som kollade i närbild på utslagen, tog några foton och konstaterade att barnet har svinkoppor (så äckligt namn?) och skrev ut ett recept på nån salva och sa att vi skulle köpa nån antibakteriell tvål att tvätta med. Ellen verkar väl inte vara speciellt påverkad förutom när vi tvättar, decinfiserar och smörjer med salvan när hon ba AJAJAJAJAJAJ och gråter en masse. Alltså det måste ju göra skitont att få sån där äcklig sårsprit rakt i typ varande utslag så jag förstår henne och mitt hjärta SPRICKER men det måste ju liksom göras? Uh, stackars stackars stackars barn. Får hoppas att den där salvan hjälper snabbt som fan. I övrigt har det varit en dag i hemmets tecken. Ellen har fått se obegränsat på barnteve på ipaden och jag och Andreas har ömsom tvättat typ allt vi äger (svinkoppor for ya) och ömsom fortsatt Projekt Rensning. Nu är sovrummet iallafall färdigrensat; alla garderober, lådor, byråer, mattor, tavlor, växter, sängkläder och allt är K L A R T. Det är typ ändå lite av en fröjd att gå in där nu. Ser ut som att nån liksom bor där och inte bara använder det till dumping ground för skräp. Skräphörnan i köket är väl fortfarande nån form av skräphörna men det är iallafall kontrollerat skräp och hallens omvandling till lekrum är påbörjad. Phew.

1 kommentar:

LoHe sa...

KRY är fantastiskt! Har inte använt det till barnet än men själv nyttjade jag appen en lördagskväll på annan ort när jag plötsligt fick för mig att jag hade en extremt ovanlig och farlig tumör i hypofysen (pga plötsligt lakterade OCH att jag varit skengravid med hcg-produktion några månader tidigare). Inte för att den läkaren egentligen kunde göra något särskilt men jag fick i alla fall lugnande ord om att det inte alls lät som den sortens tumör jag googlat fram och en uppmaning om att ändå söka till VC på måndag, bara så jag skulle slippa tänka på det. Så VÄRT!

(Hoppas lilla skruttan piggar på sig snart. Frank har haft svinkoppor men det har varit väldigt lokalt och inte alls så aggressivt som du beskriver. Fattar att du tycker det är jobbigt!)