söndag, augusti 31

Avd. Plötsligt händer det

Jag undrar om vi inte ska ta söndagar till en fixa-dag och planera veckan och storhandla och så?

Älskling, you had me at planera. Är det här dagen jag kliver av som chef över projekt hushållsplanering? Låtom oss hoppas.

Hejrå, nu drar vi till Ica Liljeholmen (😍) och storhandlar.

6 kommentarer:

dendaromjenny sa...

Gah, denna kvinnofälla som kallas projektledning. Blir helt jävla bananasgalen ibland. Tror inte jag känner en enda kvinna som är i en hetrorelation och som inte är projektledare.

Linn sa...

ahmen jag VET! Och jag vet inte hur man kommer ur den helt heller eftersom iallafall min projektledarpersonlighet lite genomsyrar hela mig. Jag projektleder på jobbet, jag älskar att organisera och det är fan skitsvårt att inte bara låta hemmet följa med av bara farten. Övar mig massor på att tänka att allt inte behöver göras på mitt sätt. Städning behöver till exempel inte göras exakt på mitt sätt, bara det blir gjort. Vika tvätten kanske inte behöver göras på mitt sätt heller, men den pucken har jag inte lyckats släppa än. Det måste ju bli ÄNNU värre när man får barn och har typ tusen "men om du gör så här..." på tungan, eller?

dendaromjenny sa...

Det blir värre med barn. Jag bryr mig inte om hur saker blir gjorda, jag har trillat ner så långt på stegen att jag bara vill att NÅGOT ska bli gjort. Som tex nu, när bebis kommer typ nu, måste bita mig i tungan för att inte ifrågasätta hur min man tänker. Jag har fixat och köpt nästan allt. Försöker tänka att nähä, har vi inget skötbord (som vi (okej jag) bestämde skulle bli hans ansvarsområde) så får vi väl byta blöjor på soffan men vill samtidigt skrika att KÖP ETT SKÖTBORD DÅ FÖR I HELVETE!

Linn sa...

Nu antar jag ju att ni pratar om sånt här ändå, men kan du inte ifrågasätta hur han tänker då? En sak jag tänker på är att det här avgåendet som projektledare ibland innebär (iallafall i vårt hushåll) nån form av trots-"jag vägrar ta upp nånting", vilket ju blir fel åt andra hållet också. Jag försöker (för att inte bli asarg) tänka att det handlar om att försöka säga ATT man tänker på grejer, inte nödvändigtvis bara fixa det i det tysta. Vi har till exempel veckomöten (ja, lite töntigt) där vi pratar om saker vi ska göra och gör lista på saker som ska fixas under veckan och vem som ska göra dom. Då får man en deadline på när saker ska göras och då måste projektledaren relaxa lite under veckan och dessutom är det entitlat att bli VANSINNIG om det inte är gjort vid deadlinens slut. Det har funkat här.

Linn sa...

Okej, jag kanske ljög lite. Det är inte varje vecka vi sitter ner med en to-do-lista. Men vi pratar om vad som händer under veckan varje söndag. Det är sant.

Linn sa...

Okej, jag kanske ljög lite. Det är inte varje vecka vi sitter ner med en to-do-lista. Men vi pratar om vad som händer under veckan varje söndag. Det är sant.