tisdag, september 27

Vi får väl beta ihop med dom andra kossorna eller så

Vi ska ju som sagt åka bort nästa helg. Det ska bli hemskt roligt, men jag ser inte direkt fram emot maten. Vi har en (1) av fem (5) som kan äta allt. I övrigt bör vi utesluta följande: kött, fisk, ägg, skaldjur, mjölkprodukter, gluten, sojaprodukter, nötter och vad man nu inte får äta när man är gravid. I dare you to come up with a dinner. Sist satt jag i tre timmar och försökte komma på nåt annat än sallad. Typ.

12 kommentarer:

Johan sa...

Spontant så kändes det som att isbergssallad och vin blir det enda alternativet, men det är ju inte nåt annat än sallad.

4everfine sa...

Jag tror man får kapitulera och göra fler än en rätt. Lite parallella grejer, eller lite schmörgåsbords-känsla. Paj, kött, sallad, soppa, bröd, whatevs. Blanda och ge, folk får plocka det de kan äta.

Den där Jenny sa...

Johan: INTE VIN! /Mvh hon som är gravid och längtar så jävla mycket efter att få supa skallen i bitar

Linn sa...

Johan: Jag vet. Då kan man ju lika gärna köra enbart vin för det är ju ändå bara vatten i dom där bladen.

4everfine: Ja, jag vet. tycker mest att det är lite roligt att vi är så extremt mathandikappade ihop.

Jenny: Nej för dig blir det bara gräs fröken.

Sanna sa...

Jag vet! Kör på borsjtj och blinier. Ta mycket vinäger i soppan, bara bovetemjöl i blinierna och tångkvaviar istället för ryskt dito. Till det tror jag det skulle passa bra med pälsmössor och dyra vodkashots. Bra så?

Linn sa...

Sanna: Tack för tipset! Roligt tips dessutom. Men (och nu vill jag inte alls mästra) blinier görs på ägg, vilket vi inte heller kan äta. Du ser, hopplöst!

Sanna sa...

Jajuste, ägg. Inte så vattentätt som jag trodde alltså. Men kanske finns det någon supervariant av pirog som skulle funka? Typ med glutenfri deg och jag vet inte, svamp?

Min familj har ungefär samma problem, när vi ses brukar sluta med att vi gör rotfrukter i ugn och pratar om att det faktiskt är VIKTIGT med kolhydrater. Önskar er verkligen något bättre!

Linn sa...

Det finns ju massor med mat som funkar också och vi kan ju faktiskt göra samma grund, men med olika tillbehör. Jag skojade mest lite bara. Men tack så hemskt mycket för omtanken!

Milla sa...

Potatisgratäng! Fast det säger jag iofs kanske mest för att jag själv så hett skulle vilja ha det.. Mmmmm.

Fast nej, det är bra mat för övrigt också!

Linn sa...

Jag råkar ju personligen älska potatisgratäng, men det är ju grädde och ost i sån = mjölk och det är nog en av få rätter som inte blir alls lika god med havremjölk istället.

Milla sa...

Hemligheten är kokosmjölk! Låter lite sjukt jag vet men det är "relativt vanligt" att ha i faktiskt :D

Fast osten kanske är svårare att hitta substitut för förstås.. aja, du kommer säkert på nån superperfekt maträtt att servera, mästerkock som du är!

Linn sa...

Där ser man. Tack för tipset!