tisdag, september 27

For le food lovers

Igår gjorde jag ugnsstekta kycklingfiléer (ja, ekologiska) fyllda med salami, mozzarella och soltorkade tomater. Sen hade jag lite blandade rotfrukter som fick hänga med i ugnen och till det åt vi en sån där ruccolasallad med parmesan och kronärtskocka. Och eftersom det är synd att sluta äta när man är mätt åt vi även lite glass med hemgjord chokladsås och minimarshmallows. Gå till Jag lagar mat också för recept.

Chokladsåsen gör ni såhär (för drygt 4-6 pers): Köp 200 gram mjölkchoklad eller annan choklad ni gillar. Banka den stängda förpackningen hårt mot köksbänken (ja, det är tillfredställande). Häll smulorna i en kastrull och häll på en skvätt grädde. Kanske nån deciliter. Och det måste vara grädde grädde, inte fjantig light. Och så toppar du det med nån tesked smör. Värm och rör runt tills allt har smält. Ät gärna med krossad rostad majs (om du är mathandikappad som jag) eller jordnötter (om du är lite mer normal). Det salta är fruktansvärt gott till.

Inga kommentarer: