måndag, november 3

Nu sitter min kollega och klappar på min andra kollega för att "han är lurvig"

Jaha, tillbaka till jobbet efter en helg av familjehäng av alla sorter. Först med min familj och sen en sväng med Andreas igår. När vi åkte hem grät jag lite i bilen och tvingade Andreas att leta igenom hela min väska tills han hittade näsdukar som jag precis kom på att jag glömde ta ur hyrbilen imorse. Aja, lite snor och tårar har väl ingen dött av. Saker som har bröllopshänt: vi har bokat bröllopsfotograf (yey!), fått planritning på lokalen och börjat spåna i bordsplacering. Ja, utan att vi ens har skickat inbjudningar än. Det är bra att vara förberedd. Vi (jag) har också skrivit inbjudningscopy och överlämnat till herr Art Director för designskiss som jag sedan kan vara jobbig och vilja ändra. Hoppas på att ha färdigt inbjudan till nästa vecka så vi kan börja skicka ut.

I övrigt kanske mitt "tips om sorg" var lite...hårt? Alltså allting man gör är ju såklart i all välmening. Inget av tipsen gäller närmast sörjande och deras direkta kontaktnät, men ja. Jag står nog för det iallafall.

På onsdag åker jag till Nice med pappa och Andreas. Det ska regna alla dagar vi är där så jag tänker att jag kommer bli så oerhört kulturellt berikad i och med alla museum vi kommer besöka. Och så är jag jävligt sugen på att köpa bil. Det var nog allt för den här gången, hej.

5 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Men fatta att du ska gifta dig! Iiiihhhh!

Lfthmn sa...

Jag tycker det var bra tips! Det är så svårt att möta någon i sorg, just för man inte vet vad man ska säga men nu är i alla fall jag lite bättre rustad för nästa gång. Och ta väderprognosen med en nypa salt, idag skulle det ha regnat hela dagen men det kom bara en skur på morgonen! Kram på dig!

Linn sa...

Egon: JAMENJAGVET! Så himla mycket IIIIHHH!

Lfthmn: Tack! Det var ju lite det jag hoppades på, men skönt att höra att det var tips som gick att ta åt sig. Och tack för väderuppdateringen! (!!!) Du råkar inte ha några härliga Nice-tips va?

Lfthmn sa...

Mja, vi har inte varit så mycket just i Nice - mest runt om. Men jag har sett att de har sånadär Citybikes, likadana dom i Stockholm, och har tänkt att det kanske vore kul att använda själv någon gång. Känner ni för att göra en liten utflykt på lördag så var den där loppisen på torget i Antibes himla trevlig. Antibes är fint på hela taget. Dit kan man ta bussen, linje 200 mot Cannes. Billigt och bra, tror bussen kostar 1,5 euro per skalle. Det finns ju mycket konstmuseum i Nice men jag har inte stenkoll. Och crepes, så klart! Min favorit är smör/socker/citron! Hör av dig via Insta om du undrar något!

Lina sa...

Jo, Antibes är himla fint! Jag var där i våras och bodde i ett litet airbnb-rum. Där finns ett Picassomuséum också (som jag aldrig hann till). Och Cannes är också fint att besöka. Man kan bl.a. ta filmrundtur och höra om glammiga skådisar som varit på besök osv. Jag var aldrig i själva Nice, men det är ju jättekorta avstånd (och fin utsikt på tåget) så att ta tåget för en dag till städerna runt rekommenderas!

Ang ditt inlägg om sorg så var det inte hårt, tycker jag. Däremot så var det ganska subjektivt, för flera av punkterna höll jag inte med om och jag har också gått igenom sorg på liknande sätt.

Det finns en bra föreläsning om sorgbearbetning och bemötande av sorg på ur.se som jag såg för två år sen (om den finns kvar). Där gav man bl.a. tipset att man säger "Jag hörde vad som hänt" eller nåt liknande och så låter man den sörjande visa därifrån vad den vill liksom. Och att man lyssnar lyssnar lyssnar och bara finns där istället för att försöka säga nåt bra i en situation där inget är bra.

Tack för en fin blogg!