onsdag, april 19

Jag älskar Sverige och jag ÄLSKAR att betala skatt. Ellen har hostat i några dagar och igår på eftermiddagen kulminerade det i nån form av andfåddhet och pipande andning som gjorde att jag, rutinerad astmatiker som jag är, fick pa-nik och ba NÄE NU ÅKER VI IN! Klockan var halv fem och vårdcentralen stängde fem och 1177 hade 25 minuters väntetid så jag kollade in närmsta närakut/jourcentral och insåg att vårdcentralen också var/är jourcentral så vi åkte dit. Cirka en minut efter att vi gick in genom dörrarna och jag sa jag tycker att hon andas lite jobbigt stod vi framför en sjuksköterska som kollade lite och pratade med Ellen och konstaterade att vi nog kunde vänta tio minuter tills jouren öppnade men om det är nåt så är det bara att knacka här på dörren, vi är precis här! Vi fick första tiden på jouren, blev inskrivna, fick ett rum och en läkare två minuter senare som mätte syresättningen och lyssnade på oss och på Ellen och skickade hem oss med ett betryggande allting ser jättebra ut, men vad bra att ni kom in! Vi var hemma igen halv sex. 

OCH DET KOSTADE INGENTING! 

Så himla himla himla himla himla tacksam för att vi gemensamt hjälps åt att se till att det här är vår vardag.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Ja det är fan fantastiskt. Hade ett väldigt likt scenario med Nils på påskafton. Otrolig lyx att få så bra och helt gratis hjälp.

S sa...

Som jag brukar säga till alla som klagar på vädret här, det är fan värt det tusen gånger om för just precis såna där saker som du beskriver. Skönt att allt var lugnt med lilltjejen.

LoHe sa...

Jag är ju verkligen ingen sosseväljare men så mycket bättre det känns att betala skatt sedan man fick barn. Jag skulle gärna betala mer om man visste att det gick till rätt saker. Bättre villkor för personalen på förskolan hade jag mer än gärna betalat för. Och ett humant/mer effektivt flyktingmottagande/asylprocess.

Linn sa...

Johanna: Men visst är det! Och grejen att det upplevs som gratis? Guld värt!

S: Alltså så så så många gånger som jag är tacksam över att bo i Sverige, framförallt efter att ha bott i ett land som ligger mil bakom på många grejer, främst jämställdhet. En av orsakerna att jag ville flytta tillbaka var faktiskt att jag inte kunde se mig själv ha barn i Australien. Dels pga sopiga föräldraledighetsgrejer men mestadels för att dom är så jävla könsstyrda och gammeldags i sitt könsnormstänk. TJej- resp. killskolor liksom? Kom igen.

LoHe: Alltså jag har aldrig röstat rött (eller jo, röstade på FI i Europavalet pga Europa behöver mer rött) och kommer förmodligen aldrig att göra det heller, men jag är inte emot skatt för det. Jag gillar skatt! Jag önskar bara att pengarna fördelades rimligare.