torsdag, december 4

Bryter tystnaden med en liten lista

Jenny vill att jag svarar på lite frågor och vem är jag att säga nej till nåt sånt när jag egentligen (VERKLIGEN) behöver jobba.

1.) Hur kommer jorden att gå under?
Fy fan vilken fråga Jenny. Jag hatar att tänka på rymden och döden och slutet och sånt för varje gång känner jag mig bara som en liten lort som inte spelar nån roll och när jag känner mig som en liten lort som inte spelar nån roll så känner jag att livet inte spelar nån roll och att jag lika gärna kan dö här och nu. Men okej. Jag tror inte att jorden kommer gå under på rätt länge och jag tror att det kommer ske för att solens liv som stjärna slutar och den expanderar och äter upp jorden, eller hur dom nu säger att det ska gå till.

2.) Hur ser ditt liv ut 2035?
Nu var jag tvungen att tänka till hur gammal jag kommer vara då och kom fram till att jag kommer vara lite drygt femtio. Jag hoppas att jag har utflugna barn, eller barn som går sista åren på gymnasiet. Jag vill vara VD för ett medelstort företag, kanske i fasen efter den värsta tillväxten. Jag har en bokklubb och en lägenhet med massa stora rum och kakelugn och fina inredningsprylar som vi har samlat på oss under åren. Andreas är mitt livs stora kärlek och vi tar söndagspromenader och tittar på teve från samma hörn i soffan. 

3.) Dina tankar om städhjälp?
Mitt största problem med städhjälp är folk som förminskar städande som yrke. Jag köper inte grejen med att man faktiskt inte kan bygga en vägg själv, men alla kan städa sin egen jävla skit. Så länge ROT finns kvar ska RUT finnas kvar, något annat vore sjukt ojämställt i mina ögon. Jag tycker att RUT är en svinbra grej som har gjort dåliga, svarta, underbetalda jobb till vita med förmåner och vettig lön. Jag tycker att RUT har höjt status på ett (tyvärr) kvinnodominerat yrke. Jag tycker att städning bör likställas med vilken annan tjänst som helst när det kommer till status. Jag tycker att dom som städar får alldeles för lite kredd för det jobb dom gör. Det finns få saker som gör mig gladare och lyckligare än ett städat hem och ja, jag funderar på att anlita en städfirma på månatlig basis. Vi drar igång med en storstädning av vårt hem på måndag och om det blir bra så tror jag att vi kommer fortsätta. 

4.) Vem skulle du gifta dig med, ligga med och döda – Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och Annie Lööf.
Fy fan. Jag skulle hellre peta ut ögonen med en gaffel, men okej: jag skulle gifta mig med Annie Lööf (man kan ju skilja sig), ligga med Anna Kinberg Batra (hon ser lite vild och arg ut, typ fylleilskeligga) och döda Stefan Löfven (världen behöver inte fler fackgubbar). (Hej Säpo om ni har bevakning på dom orden. Jag menar givetvis absolut inte i verkligheten. Detta är inte ett hot.)

5.) Du ska skriva en kontaktannons i tidningen på 30 tecken (mellanslag ej inräknat) – hur ser den ut?
Soffromantiker söker livsglädje

6.) Vilket är ditt favoritinlägg på din egen blogg?
Jag har skrivit 4220 inlägg i den här bloggen över nästan sex års tid. Jag vet inte riktigt om jag har ett favoritinlägg, men jag skummade igenom lite grejer nu och jag gillar ju det här ändå. Det var rätt smart skrivet av mig tycker jag.

7.) En liten text på temat ”om jag lämnar dig nu” – kan handla om Sverige, en stad, en partner osv.
För mig är just den här frågan faktiskt helt omöjlig att svara på för det finns för mycket död och skräp i mitt liv för att jag ska orka tänka på en frivillig separation, även om den är fiktiv och även om den handlar om ting istället för personer. Om jag lämnar dig nu skulle det vara för att gå och köpa mjölk typ. Haha, fan vilken fantastisk titel på en bok. Pax för den om jag nånsin skriver nån. 

8.) Vad tror du kommer att hända 2015?
Det enda jag har lärt mig med livet är att ingen har någon som helst aning om vad som kommer hända sen, så pass. Världen går inte under och allt kommer vara more or less the same in the big picture, men för den enskilda individen? Oändligt mycket kommer hända för alla.

9.) Vad vill du ska hända 2015?
Jag vill att alla jag känner ska få vara friska. Jag vill gifta mig. Jag vill åka nånstans med Andreas och bara sitta på en uteservering och hålla handen och kolla på horisonten. Jag vill hälsa på min syrra och hennes kille i Brighton. Jag vill ha en lång sommarsemester. Jag vill att det går bra för mitt jobb. Jag vill ha en ordentlig vinter, en kort vår, en lagom varm sommar och en skön vinter. Jag vill att alla jag känner ska få vara friska. Jag vill att alla jag känner ska få vara friska. Jag vill att alla jag känner ska få vara friska.

10.) Vem i din familj/på ditt jobb/av dina vänner vet om att du bloggar och vad tycker de om det?
Pappa, syrran och Andreas vet. Jag tror att min syster läser, pappa vet inte adressen och Andreas har nog kollat in den typ två gånger sen jag berättade. Han är liksom unfaced med den här delen och tycker lite att det väl är mitt privata och inte hans grej att läsa. Jag fattar inte alls hur han resonerar där för själv hade jag varit besatt av att kolla om det var tvärtom. Dom flesta jag känner vet att jag bloggar och har nog fått adressen nån gång, men det är inte så att jag annonserar att jag har den här gamla trasan. Det var liksom lite svårt att undvika att berätta när nästan halva mitt umgänge plötsligt kom från nån oklar internetgrej. Jag vet inte riktigt vad dom tycker. Jag försöker att inte hänga ut andra här. Jag försöker göra den här till min och inte till nån annans och jag tror att det går rätt bra. 

5 kommentarer:

Den där om Jenny sa...

Heja listan! Och rymden? Hatar att tänka på rymden!

Jessica sa...

Haha, visst skulle man läsa igenom sin partners blogg ja, min man är också oheligt intresserad av typ internet och ba: "Jag vill att vi pratar i stället". Ok, sunt och allt det där, men får ju mig att känna mig som universums mest nyfikna person :P

Anonym sa...

Det var nog de bästa svaren jag någonsin läst på frågor.

Mvh/Micael.

Sofia sa...

Bra lista, sjukt bra svar. Du är bäst.

Linn sa...

Jenny: rymden och internet, mina två hattänksaker. Internet pga HUR UPPFINNER MAN ETT SPRÅK SOM SKAPAR SAKER UTAN ATT DET FINNS?! HUR VISSTE FORMELN ATT DET VAR JUST EXAKT DET DEN SKULLE SKAPA?! okej. Går och andas i en plastpåse.

Jessica: Det är helt klart dom det är fel på.

Micael: nu tror jag att du överdriver bara lite grann faktiskt.

Sofia: Du kan vara bäst.