fredag, oktober 9

En liten lista

 Lånar en liten lista från Sandra Beijer via Cinderalley.

Vad är det bästa med hösten?

Luften. Ljuset! Det finns ingenting finare än det gyllene höstljuset. Kanske gyllene höstljus på disiga hästhagar (min väg till jobbet SCORE!)? Att det är svalt på nätterna så man kan sova ordentligt. Att det är mysigt när det blir lite mörkt. Det enda negativa är väl regn och blåst egentligen?

Vad gjorde du förra hösten?

Bra fråga. Jag började jobba corporate för första gången i mitt liv. Vi planerade för att renovera vinden. Nej, men det var väl det?

Beskriv din höst i tre ord?

Mysig. Nytt. Välmående.

Vad var bäst med sommaren?

Att vi flyttade till hus och fick en egen pool. Har nog inte badat så här mycket de senaste tio åren tillsammans. 

Hur mådde du förra hösten?

Ganska bra tror jag? Det var ju mycket nytt med jobbet så jag sov väl dåligt en period, men i övrigt så tror jag att det var rätt bra?

Vad är dina planer för hösten?

Det är ju corona dårå så jag har inga direkta planer. Pratade om att åka till Grythyttan med Mimmi, men nu när det drar igång med smittspridningen igen så känns det inte så lockande att åka norrut. Nils fyller år nästa helg så då ska vi fira honom. Sen är det halloween och sen kommer väl typ julen. Som vi kommer fira hemma hos oss, kanske bara vi men förmodligen med pappa och kanske min moster. Vi får se.

Hur gör du hösten mysig?

Man behöver ju inte direkt anstränga sig känner jag. Hösten är ju definitionen av mysig. Det räcker ju med att typ dimra lamporna och kolla på nån kass Netflixproduktion som Emily in Paris (som f ö produceras samt spelas av Phil Collins dotter) och käka glass i soffan. Eller tända ljus, baka lite bröd och brygga kaffe. 

Vad kommer du dricka i höst?

Äpplemust från gårdarna härikring, kaffe och vatten gissningsvis. Alkohol drack jag senast...kommer inte ihåg. Troligtvis när jag och Andypants var på Bjertorp slott i augusti.

Hur vill du se ut i höst?

Jag skulle vilja se sval och sofistikerad ut, men det är väl den gamla vanliga lilla my-tofsen som gäller. Borde verkligen klippa mig, men orkar inte ta tag i det. Kommer väl dra runt i jeans och skjorta och nån typ av känga. Skulle vilja hitta en stor fyrkantig scarf/halsduk. Typ 120x120.

Vilket är det värsta höstvädret?

Rusket. Eller det där blomspruteregnet. Och blåsten. Alltid blåsten.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Ingen aning. Vanliga småbarnsfamiljsgrejer som typ gå lite i skogen, peta på vatten med pinnar, fika.

Hur förbereder du dig inför vintern?

Jag längtar. Hoppas på en riktig vinter i år, även om det känns långsökt. 

Vad ser du fram emot just nu?

Helgen. Att vara med barnen och Andreas.

Inga kommentarer: