onsdag, oktober 7

 Det är onsdag. Jag jobbar hemifrån för jag kände lite vad Tegnell skulle kalla "milda förkylningssymptom" i förrgår. Så igår och idag sitter jag vid vårt köksbord istället och HERRE vad skönt det är. Måste ta tag i att prata med chefen om att få jobba hemifrån iallafall någon dag i veckan. Just nu sitter jag i ett öppet kontorslandskap med en massa säljare som pratar i telefon hela tiden och en marknadsavdelning som absolut inte har förstått vitsen med hörlurar vid videosamtal. Generellt kanske man skulle kunna säga att möteskulturen på mitt nya jobb är lite...sisådär. Och att vi har lotus notes som mail/kalenderprogram där man inte får nån typ av avisering nånsin. Så om nån bokar av ett möte så syns inte det hos mottagaren (systemfel), men folk mailar inte heller (kulturfel). Har gått till ett antal möten bara för att mötas av tomma rum eller "men jag bokade av". Det är lite osoft faktiskt. Också osoft: att sitta och leta CRM-system och mötas av kanske en hel bransch byggd på floskelgeneratorn.se. Får jag läsa ETT ORD TILL om insikter genererar kundnytta så kreverar jag. För att prata om att möta kunden som den vill bli bemött så är dom oftast otroligt dåliga på det själva. Allt material är bakom inloggade väggar och man måste prata med nån himla säljperson för att få kolla på en youtube-demo. Ha, häromdagen kollade jag på nån film på en hemsida och kanske femton sekunder senare så ringde telefonen. Det var en säljare från företaget som jag absolut inte ville prata med (jag letade bara information) och som frågade om rätt så detaljerade grejer som jag inte vill eller får dela med mig av utan ett NDA. När jag sa att jag inte kunde släppa den informationen i ett säljsamtal blev hon SKITSUR och ba "I'm not a sales rep, I'm a business developer". Hahaha.. okej lilla gumman, men du ringer cold calls såatteh... sa jag inte. Jag bad givetvis (lite drygt) om ursäkt och sa att det inte var så lätt att veta eftersom hon inte hade presenterat sig och för att hon ringde ett säljsamtal. Kommer inte prata med henne igen, så kan vi säga.

Jag har bokat tid för ett coronatest imorgon. Känner mig fortfarande lite konstig, har huvudvärk och fryser men mår bra i övrigt. Kommer säkert inte vara nåt, men jag är ju inget om inte lydig.

Vad mer? Tänker göra om garaget till hemmagym. Beställde en crosstrainer som levererades häromdagen. Andreas provkörde den igår och sa att det var kul, men jobbigt. Jag tänker att jag ska levla upp med lite hantlar, nån kettlebell och dra ner mina yogaprylar. Andreas tänker att han ska installera en tv och nån stereo. Heter det ens stereo längre? Ljudgrej som kan spela spotify iallafall.

Imorgon ska vi hämta veckans skörd: griskött uppfött på skaraschlätta med namngivna föräldrar, äppelmust från stället där min mormor växte upp, äpplen, morötter och potatis från Lilla Labäck. Har säkert glömt nåt. Våra matkostnader har nära på halverats sen flytten. Inte bara är det godare att köpa från producenten, det är billigare också. Och allt annat är också billigare.

En annan sak som är skön att slippa är vägtullar och parkeringskostnader. Nu var det ju corona precis när vi flyttade så just då hade det ju redan gått ner lite i några månader, men när vi bägge jobbade på plats tror jag att vi betalade strax under femtusen i månaden för vägtullar och parkering totalt. Det gör vi så att säga inte nu. Vi betalar ju inte heller nån bostadsrättsavgift på nästan lika mycket. Förra månaden när jag fixade med räkningarna såg jag att vi landar på nästan tiotusen kronor mindre varje månad nu än i Stockholm. På tal om saker vi INTE saknar.

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh gud, Lotus Notes - jag känner med dig!! Vidrigt system, och helt hopplöst att synka kalendrar etc. Har haft det på två arbetsplatser (ena uppgraderade tack och lov till Outlook dock).
Kul att läsa om er flytt från Stockholm förresten, låter som ni gjort rätt val!