torsdag, oktober 1

 Jag fick lite hjälp på traven med en kommentar om grejer jag kan skriva om. Jag förstår fortfarande inte riktigt vad huset rum för rum betyder? Typ först kommer vi till en hall och sen till höger är köket? Eller hur många rum vi har? Det är eh..(måste tänka).. fyra sovrum, ett stort vardagsrum/matplats-rum som typ tar upp hela undervåningen, ett kök, en tvättstuga, två badrum, en stor hall som är öppen upp till nock, en groventre och ett stort garage med två typ förråd. På undervåningen har vi hall, vardagsrum/matrum, kök, badrum med dusch, ett sovrum, tvättstuga och groventré. På ovanvåningen ett allrum i mitten och sen tre sovrum (två till vänster och ett till höger om man står i trappan till allrummet) och ett badrum med dusch och badkar. Är det så ni menar? 

I övrigt lovar jag att skriva om:

Det ständiga vardagspusslet

Vad jag saknar med Stockholm

Höstplaner

Hur det är att börja på nytt jobb och lära känna nya människor

Tusen tack för inspirationen! Feel free att fylla på eller förtydliga om det är nåt annat. 

Kan väl passa på att meddela att jag har blivit moster till Världens Gulligaste Barn och att min fyraåring har två lösa tänder. Det upptäckte vi förra fredagen och det gick till så här:

Vi hade fredagsmys. Det betyder att vi köper McDonalds (appropå saker jag saknar med Sthlm - restaurangutbud med hämtmat), lägger ut filtar på golvet i vardagsrummet på ovanvåningen och kollar på en Disneyfilm. Mitt i Lejonkungen säger mitt äldsta barn: jag har en blåsa i munnen mamma! Så jag kollade ju såklart i munnen och DÖM OM MIN FÖRVÅNING när hennes ena framtand i nederkäken är vickbar i typ 45 grader. Fick panik. Tänkte att hon hade slagit sig (fast vi hade inte hört nåt om det? Vad har hänt på förskolan? Berättar dom inte allt?!!) och fick lite mer panik. Kom på att Ellen fortfarande har napp när hon somnar (som jag tar så fort hon har somnat) och ba det går ju inte! Ellen älskade lilla vännen, du måste sluta med nappen. NU! Så det togs ju emot väl...

Nej då, hon är så sjukt mutbar så vi sa att hon kunde få en Elsaklänning från HM dagen efter och då slutade hon och har inte frågat efter nappen since. Så otroligt praktiskt att hon har den egenskapen måste jag säga. Det andra barnet är NOLL mottagligt för mutor/belöningar och ställer sig antingen bara och skriker efter det direkt eller gör det han ska fram tills att han får nåt och sen skiter han i det eftersom då har han ju fått det han vill ha. Vet inte hur man hanterar såna barn. Känner mig helt lost i mitt föräldraskap när jag inte kan muta/hota/belöna. Ja JA JA, absolut att vi pratar och barnen får komma på egna förslag blablabla, men oftast har jag inte tid/ork att vara så pedagogisk utan jag vill att vi faktiskt kommer utanför dörren eller sätter på skorna eller går och lägger oss. Eller slutar med napp. Och då kanske jag ber snällt först. Och sen hotar/mutar jag. So sue me.

Ikväll ska jag göra exakt det jag älskar med småstaden: hämta maten jag har beställt i vår lokala reko-ring. Grönsaker från Lilla Labäck (som levererar till b la agrikultur), lamm- och vildsvinskött från ett slakteri som köper upp överskott i närområdet, bag in box med äppelmust från Kinnekulle och eh så var det nåt mer jag har glömt av. Jo! Nån typ fermenterad vitkål. Det hela kommer gå på cirka sjuhundra kronor och vi får mat för en vecka. 

Inga kommentarer: