måndag, maj 4

4 maj 2020

Jag skickade precis in min avskedsansökan på jobbet. Min direkta chef slutar på fredag och vår gemensamma har åkt på en sjukt tuff coronaresa och är inte närvarande alls. Således inte så perfekt timing att säga upp sig, om det nu finns någon sån nånsin, och kanske inte heller bara en liten månad efter att min provanställning blev en fast tjänst. Men life doesn´t care about your plans osv.

Men till the big reveal dårå:

Jag har fått ett nytt jobb.

Vi har köpt ett hus (!!!!)

Vi ska flytta till Lidköping.

Det hele var ju inte så planerat, det var det inte. The Rona made us do it osv. Nej då, men vi har ju pratat om Lidköping i typ fyra år men så kom det ett barn och ett nytt jobb och ett till barn och ett nytt hus och ett nytt jobb och jamen, vi har det ju skitbra här. Så vi satte en deadline att bestämma oss innan Ellen börjar förskoleklass (hösten 2022) och tänkte väl inte så mycket mer på det. Tills corona kom och ställde allt på lite ända och en kväll för några veckor sen kom vi överens om att vi kanske kan börja kolla lite mer aktivt där nere och att det kanske aldrig kommer komma perfekt timing och att det kanske är dags att flytta om vi antingen får syn på ett hus vi gillar eller jag får ett jobb. Så hemnet-appen öppnades och scannades och vi såg ett hus och jag ringde mäklaren med kaninpuls och ba får vi komma och kolla? men det fick vi inte för det skulle skrivas kontrakt ett par dagar senare (lol, mäklare i Lidköping vs mäklare i sthlm = saker som ej är samma). Det satte iallafall igång en känsla av jo men det är ju det här vi vill! så vi fortsatte kolla hemnet och så såg jag ett hus som hade legat ute ett tag, men som vi avfärdade pga ful exteriör och husvagnsparkering (UPS i Lich) och plötsligt hade vi också ringt mäklaren för att kolla på det huset. Det var en torsdag. På lördagen regnade det och jag låg i soffan och scrollade djuuuuuupt ner på linkedin efter jobb för jag menar tänk om vi gillar huset? Kanske inte så bra idé att säga upp sig mitt i blossande arbetslöshet?

Jag hittade iallafall ett jobb. Ett jättejättejätteroligt jobb. Ett sånt jobb som jag tänkte att jag aldrig skulle få jobba med, att min uppoffring för Lidköpingslivet skulle bli att jobba som ekonomitant och gå ner 30% i lön. Så jag tänkte att jag ju likagärna kan skicka in en ansökan och ansökningstiden hade gått ut egentligen så jag skickade iväg den redan på lördagen. På måndag förmiddag bokades första intervjun, på måndag kväll ringde en av ägarna. På tisdagen hade jag intervjun. På torsdagen ringde dom mina referenser och på fredagen fick jag jobbet i slutet på en riktig grill-intervju med två av ägarna, CFO:n och sälj- och marknadsdirektören.

Vi körde ner till Lidköping för att kolla på huset kl 12, sladdade in 11.52, och sen hade jag intervjun 13.30. Andreas satt i bilen och väntade medan jag svettades i en corona-anpassad intervju i en i övrigt tom matsal. När det var klart gick jag ut till bilen och sa

Jag fick jobbet. Och jag sa ja. Så nu kan vi likagärna köpa huset också.

Så nu ska vi flytta. Vi får tillträda i mitten av juni och det nya jobbet börjar första september. Om det inte blir totalt kaos på jobbet (det är ledningsgruppsmöte nu, så håller tummarna) så är tanken att jag jobbar fram till min planerade semester första veckan i juli och sen flyttar vi. Ja, vi ska ju sälja ett litet hus först och vinden är inte klar än och barnen har inte fått förskoleplats och ja, lite så. Men det löser sig.

ps. För er som undrar över Andreas jobbsituation så kan jag meddela att vi har LYXEN att hans jobb redan är digitalt och hans närmsta kollegor sitter i typ Jönköping, Visby och Härnösand så han jobbar kvar precis som nu och kommer få sitta på deras kontor i Lidköping istället för i gamla stan. Utan den set-upen hade vi aldrig kunnat fatta ett sånt här beslut på sex dagar. ds
14 kommentarer:

Emma sa...

Men gud vad ROLIGT, grattis! ska bli kul att följa dig från en småstad. Och såklart husinredning 😄

Jenny sa...

Så himla kul! Låter som när vi köper hus spontant ute på landet :).

Linn sa...

Tack för peppen!

Ja, här spontanshoppas det hus åt höger och vänster.

motvalls sa...

Wow så spännande! Men du ”måste” berätta mer om jobbet! Vad är det för spännande då!? Och vill se hur nya huset ser ut ju!
Gissar att förskola löser sig enklare där än i sthlm.
Grattis så kul!

Anonym sa...

Wow!!! Snabbt jobbat!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag tycker ni är så coola! Som bara gör. Det är ett gigantiskt beslut och jag fattar att ni har tänkt på det i många år, men ändå - coolt! Jag är ju halvt vettskrämd av att flytta fyra kilometer bort till en annan förort, haha. Ska bli kul att följa er i detta nya äventyr :)

/nina sa...

Men så otroligt roligt! Stort, stort grattis!

Lisa sa...

Berätta mer. Gärna om både jobb och hus. Vilket område hamnar ni i?

Åsa sa...

Cooooolt! grattis!

Filippa sa...

Gratulerar! Fasen vad härligt! Friden och lugnet! Min bästa vän skickade mig just en länk till en hästgård med två hus i Norrköping... det känns som att någon försöker säga mig något =)

Om ditt gamla jobb behöver interimshjälp under tiden du försvinner så jobbar jag som CFO nu och blir (förmodligen) av med jobbet i sommar, vet inte vad jag vill bli när jag blir stor, men är öppen för det mesta.

Linn sa...

Motvalls: haha, tack! Jag är väl fortfarande lite sådär "hemlig" med arbetsplats osv men jobbet är på ett bolag som omsätter 3 miljarder (så en av bjässarna i hela regionen) och jag ska jobba med digital verksamhetsutveckling dvs det jag tycker är skitkul och är rätt bra på. Ska ta fram lite e-handel och andra appar och jobba med beteendeförändringar i säljprocessen och ja men lite så. Hatar ju kombinationen telefon och blogger så svårt med bilder, du får se på insta! Men är en vitmålad 1 1/2-plansvilla i trä från 2012, otroligt ospännande.

Anonym: tack!

IWNCCAYCFO: Tack! Och det ÄR ett stort beslut, men som jag skrev förut så verkar dom stora besluten inte bekymra oss så mycket. Små ändringar däremot? Skitjobbigt!

/nina och Åsa: Tack!

Lisa: Se svar ovan om jobb, men vi hamnar i Sjölunda. Typ nästan mittemot skolan i det området som är lite uppvuxet nu. En stor, vit 1 1/2-plansvilla med massa stenplattor framför. Vi hade allra allra helst flyttat till Stenhammar, området precis ovanför skolan, eller typ Kinneviksvägen men det här var nära nog. Älskar Skogshyddan/Giacomina och promenaden upp till stenbryggan och närheten till bad och skog. Plus min moster bor vid stenhammarsskolan och nu kan vi liksom promenera till varandra. IIIIH!

Filippa: Tack!! Haha, bara gör det! Man kan ju alltid ångra sig? Tänker jag iallafall. Min nuvarande tjänst är ju som produktchef så inte så mkt CFO-igt, men kommer den ut så kan jag skicka vidare länken så får du kolla på det!

LoHe sa...

Wow, vilken j-a resa! Men så kul! Otroligt taggad å era vägnar!

(Har tänkt så många gånger att jag inte begriper hur folk orkar bo i storstan med barn och grejer. Ja, det är baserat HELT och UTESLUTANDE på fördomar, noll varken första eller andrahandsinformation som stöder den uppfattningen så all reservation för det. Jag fattar att man bor där innan barn/familj, när man har tid och råd att göra roliga saker men sedan? Bara att betala en förmögenhet för någonstans att bo och inte säkert kunna ha åtta minuters bilväg från jobbet. Ja, herreminje, men så är det ju roligt att inte alla tänker/resonerar likadant!)

Heja er!

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässor
4) Giftermål
5) Bindande trollformler
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail. com