torsdag, april 30

Ellen, 4 år

Imorgon fyller min förstfödda fyra år. HUR ÄR DET MÖJLIGT?! I år är också första året jag kan tänka på förlossningen utan att få ångestpåslag så det går ju ändå framåt. Gud så stolta dom måste vara på sjukhuset att det bara har tagit fyra år för mig att komma över traumat som skedde pga deras bristande rutiner och medmänsklighet. Kom ihåg people: lita på er egen instinkt. Om vaginal förlossning känns fel, gå inte på hetsen. Alla vaginala förlossningar är inte som på film. Mvh Team Snitt FTW!

Nog om det. Ellen, min Ellen. Älskade älskade lilla älskling, vilken stor liten person du har blivit. Imorse byggde du ett duplohus med garage och pizzaugn och blomlådor och ett garage till Nissis bilar. Och hem från förskolan kom en bok du ritade och skrev som hette "Första kapitlet i hur man leker mamma mamma barn". Oh the proudness, älskade skruttfia. Du ÄLSKAR böcker och berättelser och iscensätter väldigt ofta lekar utifrån böcker. Numera finns ju även lekarna i "kapitel" så det räcker inte bara med att vara enhörningen Astra eller draken Strömma utan det finns också olika lekar/kapitel typ Kapitel tre - Astra och Zoe räddar enhörningsdalen. Din pappa är betydligt oftare med i lekarna än vad jag är. Jag är mest en ofrivillig extra som får ett namn på någon karaktär men slipper agera mer än att svara till det namnet istället för till mamma. Till skillnad från din pappa som ÄR Zoe och ska leka med dig. Som tur är slipper vi bägge oftast eftersom du har din Nissi. Gud vad ni älskar varandra. Du är min bästa kompis! säger någon av er nära på varenda dag och om vi någon gång gör något med bara en av er säger ni nästa gång kan väl Nissi/Ellen också följa med? Det tog ett tag för er att connecta, men nu är ni nästan oseparabla. Det är lite irriterande för oss ibland när ni gaggar ihop er och bara kollar på varandra och fnissar när vi säger till, men även i det känner jag sån himla lycka över att ni har varandra.

Jag blev mamma med dig. Du gjorde mig till din mamma. Tänk att det var du därinne? Du är nästan alltid glad. Du tycker nästan allting är roligt. Barnen på förskolan springer och tar emot dig varje morgon, men du verkar ha en ganska avslappnad inställning till det här med kompisar. Jag vet att du leker med Esther och Signe och Frank och Flora och Teodor, men den enda du själv verkar behöva är Nils. Dom andra är fina kryddor, men du har inte kommit in i kompisandet själv riktigt och verkar inte ha jättebehov av det heller. Ett tag när du var yngre var jag rädd att du skulle bli lite kufig och utanför, men det verkar mest vara att du enkelt glider in och ut ur både gemensamma och ensamma lekar. Senaste tre gångerna jag har hämtat har du legat under rutschkanan och tittat upp i himlen och sjungit för dig själv. Helt omedveten av vad alla andra barn har hållt på med precis bredvid, fast ändå inte utanför eller ensam. Det har sett ut som att du njuter av det?

Du njuter för övrigt väldigt mycket. Du älskar att bli kliar på ryggen eller masserad eller pillad i håret. Du älskar älskar älskar att krypa in under mitt täcke och lägga dig som ett plåster för du är så varm och mjuk, mamma! Du gillar att kramas och vara nära och du säger så himla fina saker till alla hela tiden. Rent allmänt är du väldigt uppmärksam, både på känslolägen och på detaljer. Du har stenkoll på var allting är och hur folk mår och vad dom sa igår och ja, men jag känner igen mig älskling. Förlåt och varsågod, it´s a blessing and a curse så att säga.

Jag älskar dig. Du är smart och snabbtänkt och påhittig och fantasirik och snabb. Gud vad du springer fort. Du gillar att rita och måla och skriva och bygga. Nils älskar ju sina bilar och du kan leka med dom för att pleasa honom om du är riktigt leksugen, men annars gillar du mest karaktärslekar. Det är fortfarande sällan du bara är Ellen. Eller, jag tror inte jag kommer ihåg en enda dag sen du började prata som du bara har varit "Ellen" en hel dag. Det är så himla fint att få ta del av den världen.

Grattis på födelsedagen älskade lilla vän. Jag hoppas att du alltid får ha kvar all plats du har i ditt hjärta och din positiva syn på livet.

3 kommentarer:

JJ sa...

Så fint beskrivet! Massa grattis till härligaste Ellen imorgon!

Hanna sa...

Så fint skrivet. Blev rörd.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässor
4) Giftermål
5) Bindande trollformler
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}