tisdag, maj 5

5 maj 2020

Pratade med mäklaren som ska sälja igår. Vi ska ha visning på söndag. Vi har bara tagit en bild på baksidan med verandan och lagt ut det som kommande, utan pris och utan bilder (doh), men tydligen är det såpass högt tryck att han vill prova en visning innan vi ens lägger ut huset på riktigt. På vinden håller Byggare Bob (heter han på riktigt) och Byggare Anton på att lägga golvet. På fredag kommer elektrikern och sen ska det vara klart. Imorgon kommer det nån gubbe och reparerar vår mikro och sen tror vi att Ikea kommer leverera en soffa och en fåtölj-grej. Vore ju fint om vi kunde få ställa upp det på vinden på lördag och göra iordning där inför visningen. Vi har rensat kontoret/gästrummet och satt upp lite tavellister och plötsligt är det ett rätt stort rum istället för bara en avställningsyta. Jag har en ikeakasse full med urvuxna kläder jag ska leverera till Mimmi när jag hittar en lucka och i köket står det lite nya växter. You gotta spend money to make money tror vi tydligen.

Igår satt jag med Excel och prissatte allt vi vill göra och köpa och vad flytten kommer kosta och HELVETE DET GÅR ALLTID SÅ MYCKET PENGAR. Det är väl livet och vi är ju sjukt privilegierade som ens har pengar, men det är så trååååååkigt att lägga pengar på flytthjälp och hyra lastbilar och flyttstäd och himla golvslipning. Det är ännu tråkigare att göra allt det själv och det skulle vi (jag) gissningsvis inte ens palla, men jag hade ju hellre lagt pengarna på ett nytt set med utemöbler från Grythyttan men men. Vet ni för övrigt hur OTEROLIGT mycket pengar det kostar med utemöbler från Grythyttan? Vet ni förresten vad det är? Det är såna där på stålställning med träspjälor som har sånt där gött gung. Rolls royce av utemöbler. Kostar i runda slängar från 30 000 kronor om man köper nytt. Inte så himla mycket billigare på blocket kan jag meddela efter att nästan ha hivat iväg datorn i chock när jag googlade begagnat. Vi har sagt att om vi får väldigt bra betalt för vårt hus så vi går plus på den här husaffären and then some så köper vi det som present till oss själva. Tror ju snarare att vi kommer gå back på det här huset så det ser ju inte lovande ut, men får vi flera hundra tusen gratis för att vi bara har bott, ja men då kanske vi kan unna oss? Vi är annars otroligt bra på att lägga massa pengar på typ billigt skräp och snåla på fingrejer som håller så vore typiskt oss att köpa typ tio Rustastolar som vi slänger (skänker bort) efter en säsong än nåt vi har drömt om i tio år och som håller en livstid.

Nu skrattar dom uppe på vinden. Hoppas det innebär att det går bra där uppe.

Jag sa för övrigt precis upp barnens förskoleplatser officiellt (på sthlms stads hemsida). Fast jag berättade för deras huvudpedagog igår så kändes det skitjobbigt att göra det officiellt. Jag orkar faktiskt knappt tänka på förskola till barnen för jag tycker det är så JÄVLA jobbigt och för att vi har världens bästa nu och barnen är så himla trygga och glada. Imorse hoppade Ellen t ex upp ur sängen för att hon kom på att en vikarie hon gillar skulle jobba idag. Mamma, Lovisa sa att Vanessa kommer idag! Jag har längtat efter henne! Till och med vikarierna liksom. Generellt är barnens förskola en ångestpuck för mig. Jag går in i totalt katastroftänk och får för mig att barnen kommer bli mobbade och personalen vara kall och avvisande och småstadsaktiga och avfärda tolerans och allt vad genuspedagogik heter. Det är möjligt att jag också lider av enorma fördomar här, men jag kan liksom inte tänka mig att barnen skulle kunna ha det så fint och tryggt som dom har det nu. Nej, nu måste jag sluta tänka på det innan jag börjar gråta. Till dig som skrev om förskola i kommentarerna igår: Nej, det är mycket lättare med förskola i Lidköping såklart. När jag pratade med Lidköpings kommun om att ställa barnen i kö så förstod hon inte vad jag menade när jag frågade om kötid och alternativ placering. Så vi antar ju att barnen får plats på förskolan 400 meter från nya huset. Nackdelen med att det inte finns någon kö är ju också att det knappt finns någon valmöjlighet. Eller det är klart att det existerar andra förskolor, men vi vill ju gärna att barnen ska gå där vi bor så dom får kompisar i området eftersom alla barn där också kommer börja samma skola osv.

Annars då? Jag har ont i huvudet. Precis lagom tills barnen kommer hem från förskolan går min ork ur mig varje dag. Perfekt timing. Idag tror jag att jag ska försöka gå ut med dom direkt för jag har inte lyft huvudet från datorn idag förrän nu. Jag läste nån ADHD-meme om 3 jobblägen: gör absolut ingenting, jobbar 4 timmar vid random tillfällen under en dag eller får 40 timmars jobb gjort på 8 timmar. Kände igen mig otroligt mycket i det. Igår och idag har varit det sistnämnda och nu vill jag bara sova.


4 kommentarer:

C sa...

Vi köpte grythyttan begagnat, slipade och oljade och jag tror på riktigt att de kommer hålla ännu en livstid. Ba köp!

Linn sa...

Haha, älskar hetsen! Men jag vet att du har rätt. Min moster köpte begagnade, typ trasiga för kanske 10 år sen och dom är efter "viss" renovering som nya fortfarande.

Anonym sa...

Du vill som alltid rub it in om hur mycket pengar ni har? Kräks i munnen.

Linn sa...

Haha, men sluta läs då om det känns jobbigt? Jag tycker det är värre med folk som är privvade men pratar om hur fattiga dom är och hur lite pengar dom har än att erkänna att absolut, det är noll synd om oss egentligen. Om jag hade skrivit att det är skitjobbigt att det kostar pengar och att vi just nu har sjukt skral kassa, hade det känts bättre? Vilket också är sant, men inte över tid. Det är helt ok att inte hålla med, men anledningen till att jag skriver om det är att det här är min verklighet. Jag har pengar och välbetalt jobb och kommer från en bakgrund sär vi har haft det gott ställt. Det är skittråkigt om det känns som att jag gnuggar nåns näsa i det för jag är sjukt tacksam över det för livet är enklare med pengar och för folk som har dom på många sätt och det har ingenting med välförtjänt att göra, bara om att råka födas in i den samhällsklassen.