onsdag, maj 27

Hej från jobbskolkarn nummer ett. Klockan är 14.06. Jag ska strax åka och hämta barnen eftersom vi hämtar kl 15 nuförtiden. Det är 22 grader varmt ute. Idag har jag haft ett jobbmöte på 45 minuter med min kollega och chattat med en annan i kanske en kvart, men i övrigt har jag sammanställt ett exceldokument med all information kring köp och sälj och hus och grejer och fikat med grannen en halvtimma. Vi fick sålt huset igår, förresten! Nån frågade om vi är nöjda, och det kommer vi säkert bli när vi har hämtat oss från kaoset som har varit vårt liv dom senaste veckorna. Min främsta känsla just nu (förutom sjukt stor irritation på mäklaren pga helt värdelös - sälj inte med Notar i Sköndal om ni nån gång skulle råka på dom) är lättnad att det här är över. Lättnad över att vi bara precis gör en liten förlust och inte förlorade alla massa pengarna vi plöjde ner i renoveringen. Lättnad över att slippa städa och ha barn i sängen och allt. Jallefall, har gjort ett exceldokument. Varit inne på Skatteverkets hemsida och gjort en skattemässig vinst-beräkning och kollat vad vi kan få i uppskov (är personligen mkt pro-uppskov), lagt in en liten räntematris på snitträntor och kollat vad vi skulle behöva betala i ränteskillnadsersättning om vi skulle ränteshoppa (alldeles för mycket för att det ska vara värt det). Kom på nu att jag glömde lägga in stämpelskatten så nu har jag gjort det också. Himla pisstråkig grej att betala för övrigt. Det och flyttgubbar. Har även fått offert om det och höll fan på att ramla omkull. Om vi skulle ta in packhjälp, typ nån packar ner köket och tavlor och sånt, och sen ha tre flyttgubbar plus två lastbilar så skulle det kosta nästan 50 000 kronor (innan RUT om man gör sånt avdrag). Det är ju nästan 9 timmar vi bara betalar för att dom ska sitta i en bil á 2500 kronor timman. Det blir väl...20 000 kronor av typ DÖTID. Gawd, orkar inte ens. Orkar inte heller packa in allting i nån himla hyrbil på 14 kubik och åka 8 vändor á 70 mil med barn och hej och hå heller så vet inte riktigt vad vi har för alternativ om vi inte raggar upp nån lastbilschaufför här det närmsta. Obs att vi inte kommer ta in nån jävla packhjälp. För den typen av peng kan jag packa mina egna himla glas, thank you very much. Men dödtimmarna i bilen kommer vi liksom inte åt för det är 70 mil tur och retur som måste köras. HATAR TRÅKIGA DUMMA FLYTTPENGAR.

Vill ju också egentligen köpa Grythyttan-möbler och absolut att pengarna existerar på vårt konto nu när huset är sålt, men jag kan inte. Det spelar ingen roll att dom håller en livstid, man (jag) kan inte lägga mer än en månadslön på utemöbler. Jag får leta upp någon annans gamla och hålla liv i dom istället. Har hittat bord, bänk och två stolar hos nån tanta i Karlskoga för en bråkdel av priset så nu ska jag bara ringa pappa och tigga att han ska hämta dom åt oss (han bor i Karlstad) och vinna en liten auktion så får jag lägga ner sommaren på att slipa lite trä istället.

Oj, nu måste jag åka annars blir jag sen. Hej!

4 kommentarer:

frk. Figenschou sa...

Da jeg flyttet fra Stockholm til Kirkenes fikk jeg en offert på 100.000. Uten pakkehjelp. Man bare, jaha, hva skal dere ha til Madagaskar? Sukk.

Linn sa...

Hahaha! Nämen det var det sjukaste!

LoHe sa...

Finns det mäklare som inte är värdelösa? Mer eller mindre? Bokstavligen - vad kan de, bortsett från att sätta ihop prospekt och säga "Jag kollar upp det och återkommer?" (Förlåt alla mäklare.)

Linn sa...

Vi hade tur när vi sålde förra gången och hade en fantastisk mäklare. Dock jobbar hon på en firma som inte säljer objekt utanför innerstaden så vi kände att det förmodligen var bättre att gå med en lokal mäklare (skulle vi inte gjort). Men den här var kassare än vanlig mäklarstandard. Han var helt oengagerad, hade ingen koll, missade att upplysa spekulanter om rätt viktig information, överlät visningar till sin assistent (helt ny i branschen/på jobbet) men låtsades att det var han som var här osv. Så det finns kanske dålig och jävligt dålig?