torsdag, maj 28

Välkommen till min privvade tankeverksamhet

Dagarna fullkomligt släpar sig fram. Det är alltid så när jag ska sluta på ett jobb, fast jag när jag säger upp mig har alla intentioner att jobba in i det sista. Kan också ha och göra med att jag har otroligt lite på jobbet eftersom nästan alla mina grejer är framtidsgrejer som är på hold för det finns ingen som tar över efter mig direkt. Har roat mig med att skicka offertförfrågan för flytthjälp för det kan ORIMLIGT kosta så mycket att flytta. Samt pratat med vår banktjänsteman och det var ju tur för jag hade lite glömt att vi ska betala ytterligare 5% i insats vid tillträdet, förutom de 10% vi redan har lagt in själva. Förhoppningsvis hinner våra köpare bli godkända av bostadsrättsföreningen så vi får ut vår handpenning härifrån, men annars får väl banktanten låna ut lite till tills vi får den. Så konstig grej, det här med pengar. Ju mer vi har, desto mer ångest får jag. Obs att jag aldrig har varit i en situation där pengar på riktigt har varit ett problem så jag kan bara säga att jag inte är dumihuvet nog att inte förstå att DET såklart är ett riktigt problem till skillnad från min tönt-ångest. Känns så knasigt att behöva skriva det för det känns som basic fucking humanity att kunna se sitt eget privilegium men ja. Jag ser det iallafall. Och jag har absolut haft noll kronor på kontot och en vecka kvar till lön och helt skraptomt på sparkontot för jag har pluggat i tre år, men även då hade jag ju vetskapen att hade det VERKLIGEN kört ihop sig så hade mamma och pappa ställt upp.

Ibland känns det som att det låter som att vi har hur mycket pengar som helst och att jag har växt upp med en diamantsked i munnen och så är det inte. Jag har växt upp i ett rätt vanligt medelklasshem med två arbetande föräldrar med relativt hög lön. Det jag menar är väl just exakt det: dom har alltid haft några hundralappar att skicka ifall jag har suttit riktigt illa till. På samma sätt som jag och min man bägge två har ganska bra heltidslöner och inte behöver tänka på kontobalansen när vi handlar mat eller betalar räkningar. Däremot är jag inte dummare än att jag förstår att det som för oss är en självklarhet för andra är önsketänkande.

Ja men med den lilla passusen kan vi väl fortsätta dagens skolkinlägg. Jag får iallafall ångest av pengar och framförallt att spendera dom, även om det är på nödvändiga grejer som typ flyttbil eller lagfart (som sagt förjävla trökig grej att betala, varför ska man betala det?). HATAR att köpa dyra grejer, eller alltså dyra-dyra. Kan absolut lägga 800 kronor på nån himla ansiktskräm som tar slut blabla men när summan går över typ 2000 kronor även om det är typ for life så får jag lite ångest. WHY IS THAT?! Kanske sund självbevarelsedrift i och för sig, men come on liksom. Måste jag ha hjärtklappningsångest när jag kollar på ett excelark som går plus?

Nu kommer barnen snart hem. Konstigt hur man kan gå från att längta så man DÖR när dom precis har börjat förskolan till att känna liiiiiiite åh nej, snart kommer dom så här några år senare. Älskar dom, men ptja, well, livet är ju tystare när dom är på förskolan. Och det är lite skönt att bara få vara mig själv och inte bara MAMMA MAMMA MMAAAAMMMMMMMAAAAAAAA! hela tiden.

8 kommentarer:

Anna sa...

Du behöver inte brasklappa allt, det är okej att ha pengaångest fast man inte behöver ekonomiskt bistånd eller känna att det är skönt med tystnaden när barnen är på dagis fast man älskar dem mer än allt! Vi (ja, i alla fall alla normalt funtade) fattar att du förstår att det finns folk som har det värre. Och de som inte fattar det kan väl bara få störa sig? Men alltså, ett skrapsår gör ont även om någon annan brutit benet, man får gnälla. Du är mänsklig, och det är bland annat därför jag läser din blogg. 😊

Johanna sa...

Håller med Anna!

LoHe sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linn sa...

Haha, ok I hear ya!

Kajsa sa...

För att tala siffror, vad är en hög månadslön?

Linn sa...

Haha, vad mamma och pappa tjänade vet jag faktiskt inte i kronor men vi hade pengar över varje månad iallafall. Det är för mig ett tecken på hög lön.

Men i dagens pengavärde och på dagens marknad tycker jag personligen att från runt 40000kr/mån och uppåt är en hög lön generellt. Sen är det säkert lågt i många branscher och en drömsumma i andra, men som privatperson har man det gott ställt om man tjänar över 40 000 kronor i månaden. Tycker jag.

Kajsa sa...

Jag tänker att allt är så dyyyyyrt i Sthlm, att en månadslön på 40’ är något i det ”lägsta laget”
(tänker på hur dyrt det är med bostad) men det var ju skönt att höra att en sån lön funkar :)

Stephenie Brown sa...

HERPES är en allvarlig och återkommande sjukdom som inte kan botas genom läkemedel eller injektioner av de amerikanska läkarna men det bästa sättet att ta itu med Herpes är genom att ta naturliga örter medicin för det, jag har läst om DR JAMES den stora herbalistläkaren som botade mig från herpes med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att veta hur han kan hjälpa mig och han sa att jag aldrig skulle oroa mig för att han skulle hjälpa mig med de naturliga örterna! Efter två dagar efter att ha kontaktat honom berättade han att botemålet var klart och han skickade det till mig via UPS SPEED POST och det kom till mig efter 3 dagar! Jag använde medicinen som han instruerade mig (MÖRNING och kväll) och jag blev botad! Det är verkligen som en dröm men jag är så glad! för människor som lider av herpes och andra sjukdomar bör kontakta honom för sin örtmedicin eftersom jag är ett levande vittnesmål och jag botades av herpes och hans medicin är legitim. Jag skickade honom vad han begärde och han skickade mig sin medicin som jag tog i tre goda veckor och idag är jag här ute med negativt resultat. när jag gick på testet var jag så glad efter att ha gått igenom hans medicinering. du kan nå honom via VIA E-post drjamesherbalmix@gmail.com eller whatsappnummer: +2348152855846