onsdag, april 15

Håll ut!

Jaha, på coronafronten intet nytt. Vi hade barnen hemma måndag-tisdag förra veckan för att vi tänkte att det kanske var onödigt att ha dom på förskolan när det enligt vissa prognoser skulle vara peak-smitt här i Stockhom just då. Sen hade jag ändå tagit semester på onsdagen för att vi egentligen skulle ha åkt till Karlstad och Örebro och hängt med våra ursprungsfamiljer, men det blev ju OBVIOUSLY cancellerat. Min syster bor i England och blir provocerad av hur folk inte verkar bry sig i Sverige, medan jag sitter här och KOKAR inombords när jag ser folk jag känner dra iväg i Sverige som om inget hade hänt. Var så sugen på att demonstrativt trycka på avfölj på en av mina gamla bästisar häromdagen, men höll mig i skinnet pga well, ingen är perfekt och alla gör sina val blabla.

Vi hängde hemma. Förutom en dag när vi tog en dagstripp en timma härifrån och hängde UTOMHUS på BEHÖRIGT AVSTÅND med Mimmi och hennes familj. Jag har aldrig njutit så av Dennis hotdogs och gammelt korvbröd i duggregn som då. Så otroligt skönt att få prata lite med andra levande människor face to face igen. I övrigt har jag beställt cirka tusen nya kokböcker och sitter och längtar ihjäl mig efter att få bjuda hem folk på middag igen. Jag har ju som nyårslöfte att enbart bjuda på vegetarisk mat och efter den senaste bokskörden känns det inte ens jobbigt, bara inspirerande. När det nu kommer bli.

Bygget flyter inte på bra. Det flyter inte alls för byggare Bob har fått förmodad corona och vi har totalstopp att komma in här förrän man är ettusen procent frisk. Det gör inte så mycket att det inte är klart, men jag börjar bli fruktansvärt trött på byggpapp på golvet och rum fulla av skit vi vanligtvis har på vinden. Någonstans har jag inte ens orkat ta tag i ens inredningen pga coronaförlamat sinne. Sen hade vi ju eventuellt tänkt finansiera en del av renoveringen genom att öka upp lånen och samtidigt värdera om för att få lägre belåningsgrad, men nu vette fan vad som är bäst? Vi behöver nog låna upp lite av det vi tidigare har amorterat av för att ha lite quick-access-pengar ifallifall, men kanske inte så mycket som vi hade planerat från början. Good news är ju att min anställning också passerade sexmånadersgränsen häromveckan så nu är jag iallafall inte provanställd längre. Alltid nåt

Inga kommentarer: