fredag, april 17

The Rona

Det känns som om alla i min närhet har eller har haft corona nu. Våra bästa kompisar i området har haft det, förmodligen hela familjen med tre personer med symptom. Min chef och hennes familj har det. Min chefs chef är jättedålig och vi vet faktiskt inte riktigt var hen befinner sig just nu. Hoppas på hemma. Andreas gamla skolbästis har haft det. Min bästa kompis skrev igår att hon och hennes familj har haft det. Två andra kollegor har haft det. Det är inte som om vi är världens mest populära personer med världens största umgänge så min covid-19-självexpertis känner att siffrorna om att 30-40% av Stockholms befolkning nu är smittad verkar rätt så troliga. Samtidigt i andra delar av Sverige: en kompis som är en av tolv ansvariga läkare i Skaraborg hade för en vecka sen inte haft nåt fall. Min kompis i Göteborg är föräldraledig och har riskgrupp i familjen så dom är rätt isolerade, men säger att allt är som vanligt i övrigt. Ingen jobbar hemma direkt osv. En person i Lidköping som jag pratade med igår pratade om en kollega "som var lite krasslig men det är ju inte corona". Här om nån är krasslig är det 100% corona. Det är kanske det där också, men känslan som jag bär på verkar verkligen inte finnas där.

Jag är glad för varje person som får det och mår bra efteråt för det innebär att jag kanske kan få röra mig lite ute i samhället snart. Alltså jag längtar typ efter att gå in på Lindex. Nej, Kappahl. Jag längtar till och med efter en butik där det enda jag har köpt är typ barntrosor. Jag längtar efter Bauhaus. Ja, nu verkar det som att det blev rätt så köpinriktat här ja, men nu blev det så. Framförallt längtar jag efter att min pappa ska kunna komma hit. Det var längesen och jag längtar efter honom.


5 kommentarer:

Hanna sa...

Vad sjukt, jag vet ett fall där provtagning visat corona samt en kollega och en pedagog på skolan som troligen haft det. Ingen mer!

Linn sa...

Ah, sorry. Alltså förutom min chefs chef så är inget av de här fallen provtagna eftersom ingen har varit inlagd. Men de har så att säga haft alla symptom och med tanke på att vinterkräkis och vanliga förkylningar dött ut pga social distansering osv så är det nog safe to say att folk har corona om dom har liknande symptom.

SARA sa...

Här norr om stan i min lilla föräldralediga isolerade bubbla så känner jag ingen som har haft eller har Corona. Vilket i sig gör mig lite orolig. Som att jag väntar på vågen som ska komma liksom. Men vi kände oss väldigt skonade från vinterkräksjukan och influensan också i år. Hörde att folk var sjuka inne i stan men här var typ alla friska hela vintern. Well, sidospår. Det vore i alla fall jävligt skönt om det stämmer att så pass många redan haft den, det vore det.

Hanna sa...

Och själv känner jag två stycken i Stockholm som förlorat en förälder respektive en partner i Corona... Känner mig rätt hjälplös härnere så långt från mamma och pappa som båda bor själva och tillhör riskgrupper.

Hanna sa...

Ja men förlåt, menade inte att ifrågasätta att de var sjuka. Det var mer som Sara, att man känner få som ens haft symptom.