onsdag, december 5

Ett inlägg om dagen i december 4

Vi var på banken och lånade jähähättemycket pengar imorse. Vi har ju köpt ett bostadsrättsradhus och då skickas det tydligen bara helt sonika en faktura från bostadsrättsföreningen på slutlikviden och den ska vara betald 3 bankdagar innan vi får nycklarna och tillträdet är därför begränsat till att hämta nyckeln i en byggbod på området när det väl är dags för inflytt. Vi är 4 hus i vår länga som får nycklarna samma dag och vi har fått tjugoninuterssloter när vi ska hämta nyckeln. Vi ska vara där 9.10 nästa onsdag. Så rolig oexakt tid på nåt sätt. Iallafall så behövde vi därför betala den lilla femmiljonersfakturan redan idag (med lite transfermarginal) så imorse skrev vi på cirka tretusen papper på banken (pantsättningsbrev till nya bostadsrätten, säkerhetsbyten*, brygglånet** och ett nytt lån bara på nya bostaden). Just i detta nu har vi därför lån på nästan tio miljoner (Skriket-skrik). Ja alltså dryga hälften försvinner ju när vi har vårt frånträde från nuvarande nästa onsdag, MEN ÄNDÅ. Så sjukt mycket pengar. Känner väldigt mycket OMG VARFÖR LITAR NI PÅ MIG JAG ÄR EN FRAUD OCH ETT BARN OCH hhahahahaha gud.

*säkerhetsbyte = om man har bundna lån och flyttar så kan man flytta med dom till nya bostaden (givet att man ska ta så mycket lån igen) och bara byta säkerhet (bostad). Det gör man för att slippa ränteskillnadsersättning som är avgiften man måste betala för att lösa ett bundet lån i förtid (banken lånar i sin tur upp pengarna du lånar och skillnaden i kostnaden för dom att ha lånat pengar på bunden tid utan att låna dom vidare kallas ränteskillnadsersättning).

**brygglån = ett extralån på kort tid som man kan få för att brygga över ett hopp mellan andra krediter. I vårt fall från idag tills när vi har tillträde på nya huset och officiellt äger det samt för att täcka den överskjutande delen till handpenningen på 15% innan vi får pengar vid frånträdet nästa fredag. Så ett lån från idag tills på fredag som löses när vi får försäljningspengarna.

Det var dagens ekonomilektion det ja. Nu ska jag göra falafel och se på nån dålig julfilm på Netflix.

Och Kalle, vi har köpt 25 st ljusorangea Eket från Ikea som vi ska sätta upp som en stor 5x5hylla i vardagsrummet. Det knasiga är väl typ att den är rätt så knallorange?

Inga kommentarer: