tisdag, december 4

Ett inlägg om dagen i december 3

Jag sitter på jobbet och förhalar mindnumbingly tråkig bokföring med att göra listor på allt som ska göras närmsta veckan och alla som ska kontaktas och allt som ska hämtas samt var. Skrev precis i facebookchatten att vi har tagit hjälp med nästan allting (därav den ev. saftiga budgeten). Imorse bokade Andreas elektriker som ska hjälpa oss sätta upp lampor (vi vet inte ens vilka lampor vi ska ha än så kan bli typ korta en sladd eller bara fästa snyggt). Jag bokade Ikeas monteringsservice till den där knasiga hyllan innan jag gick på lunch och nu pratade jag precis med flyttfirman om "packmästaren" som kommer och hjälper oss packa dagen innan. Väldigt blondinbella-eskt, no? Skämt åsido så är det fan skitjobbigt att packa med småbarn och våra är verkligen santas little stjälpers för ingenting stannar där vi lägger det så att fixa allting själva med barnen hemma skulle bli förjävla jobbigt. Istället kan vi få en packmästare (eller två som det visst råkade bli nu) som kommer och packar ner köket och emballerar tavlor och möbler när vi inte sover där längre och det kostar oss 260 kronor i timman. Att slippa stressen över att kanske inte hinna och därmed göra den klassiska kasta ner skit i random lådor-grejen känns värt så mycket mer än så. Säljaren som jag pratade med sa lite krasst att det ju är billigare att skicka dit ytterligare en sån packperson dagen innan för att emballera så teamet som kommer dagen efter kan bära lådor och flytta direkt än att låta dom fyra (tror jag det är bokat?) som ska köra flyttracet börja greja med sånt. En person för 260 kr/h eller 4 st plus bil för 2500kr/påbörjad timma? Inte så svårt val.

Ni brukar ju gilla när jag pratar ekonomi. Gör ni det fortfarande? Vill ni ha en lista på typ bra att tänka på-flytt-grejer? Eller så skriver jag den bara för min egen skull hehe.

Nu ska jag boka dom där fakturorna och sen ska jag åka hem till mina knasiga barn och dricka glögg.

3 kommentarer:

Anna sa...

Ja! Ett flyttinlägg vore grymt! Hur hittar man bästa flyttfirman, vad kostar saker och ting, vad gör saker smidigare.

Älskar ju också dina ekonomiinlägg och har dom nedspararade. Kanske ett uppdaterat om bolån? För mig att du skrivit ett tidigare.

KUL att du är pepp på att blogga igen!

Malin sa...

Linn! När jag och Claes flyttade till en trea i Fruängen i somras så tog vi hjälp med allt. Packning, flytt, städ. Hemkörning och montering från Ikea på en massa olika möbler. Sååå fruktansvärt värt! Vi hade samma budget som er och den landade typ där också, och det var den roligaste/bästa flytt vi gjort! Tycker definitivt det var värt som sagt.

Kalle sa...

Kan du inte berätta vad knasiga hyllan heter?