måndag, december 3

Ett inlägg om dagen 2

Alltså det är ju så kul med frågor så nu kan jag inte hålla mig med jag har ju två dagar att ta ikapp så att...

Emma säger Jag vill gärna höra om flytten. Hur mycket större är det, ska ni fixa mycket nytt?

Haha, hallå? Pratar jag för LITE om flytten? Det tar vi och ändrar på tycker jag. Jag skrev säkert om det när vi köpte men det var ju i oktober 2016, men eftersom vi har tänkt på det sen dess är det så självklart för oss hur var när vad men det är klart att det inte är för er. Vi har köpt ett nyproducerat radhus i ett nybyggt område som heter Lilla sköndal, ungefär tio minuter söder om Globen. Det ligger inträngt mellan ett jättestort kolonilottsområde, vanliga Sköndal och ett naturskyddsområde och vi kommer ha ungefär sju minuters promenad till badplats och lite skogsdungar precis runt hörnet. Det luktar natur och man hör fåglar kvittra samt t ex vad barnen säger när dom babblar på, unlike nu när Ellen kan prata hela vägen till förskolan utan att jag hör ett ord av vad hon säger pga trafikbrus. Vi har en liten liten altan och en liten liten gräsplätt med ett litet litet förråd och en liten liten egen parkeringsplats precis utanför och det ska bli SÅ JÄVLA LJUVLIGT att bara kunna öppna dörren och släppa ut ungarna och torka tvätten på verandan och dricka vin med grannarna. Ja, alltså jag har ju cirkulerat så mycket kring det här huset så jag redan har lärt känna grannarna fast vi inte ens har flyttat in. Vet inte om det säger mest om min översociala personlighet eller om hur gärna alla vill flytta dit nu men.

Huset i sig är två våningar plus en "inredningsbar" vind med fullstort fönster. Det senare är anledningen till att vi köpte huset för vi var egentligen ute efter ett sextiotalsradhus med en massa halvplan (pga så jävla gött att kunna ha ungarna på en annan freaking våning ibland...i framtiden...när dom slutar vara exakt precis där vi är) så när vi såg att det kan bli tre våningar så köpte vi det lite pladask på säljannonsen. Vi visste inte ens var Sköndal låg så innan vi skrev på kontraktet åkte vi dit och tittade och ba pjta, det här blir nog bra! Det är i grundläget 118 kvadrat, 2 badrum varav ett med tvättstuga (nere)  och ett med badkar (uppe), ett kök (duh) med matplats på ena sidan och vardagsrum på den andra - 100% öppen planlösning - där nere och tre sovrum med ett litet vardagsrum på ovanvåningen. Sen finns det som sagt en våning till med snedtak där högsta punkten är drygt tre meter och sen sluttar det. Totalt är det 52 kvadratmeter golvyta men om man gör iordning det så kan man räkna 25 av dom som boyta (och därmed kunna värdera om huset med 25 fler kvadrat). Vi ska såklart göra iordning även tredje våningen, men det är ett projekt vi tar tag i när vi väl är på plats och kan ta dit snickare för offerter. När allt är klart kommer det alltså vara tre våningar och 143 kvadratmeter stort. Idag bor vi i en gammal tjugotals lägenhet med allt annat än funktionell planlösning på 72 kvadrat så det kommer bli dubbelt så stort. Hörde jag ett HURRA!?

Vi kommer behålla i princip alla möbler vi har, men behöver köpa nytt till nästan hela övervåningen förutom belysning som vi behöver nästan överallt. (Du som frågade vad en rimlig peng till belysning var i ekonomifrågestunden för nåt år sen: jag reviderar mitt svar. Det finns ingen övre pengagräns förutom den som plånboken sätter.) Till nedervåningen kommer vi köpa två mattor, ett gäng lampor och en knasig ljusorange jättehylla från Ikea. Åh, och vi har köpt kanske Världens Finaste Soffbord. Vi kan också ha köpt en sacco-säcksfåtölj i grå manchester (grå manchster though!) och en sittpuff till barnen att hänga-leka-klättra på.

Där uppe kommer vi köpa två stycken "dagbäddar" från Ikea, dvs 80cm breda sängar med utdragssäng så vi får två 160 cm sängar vid behov. Vi tänker att barnen så småningom ska dela rum (Nils lär väl sova hos oss ett tag till pga käkar fortfarande på nätterna och ja nä vi har inte tagit tag i det nej) så till en början får väl Ellen och eventuellt nån av oss sova där och då tycker vi det är skönt att ha en egen säng bredvid och slippa knöla ihop oss bredvid tvåårspropellern. Den andra kommer stå i det lilla sovrummet och agera gästsäng. Alltså bara grejen att vi nu under jul kommer kunna husera förutom oss själva även min pappa, min syster och hennes kille i nästan en vecka där alla har varsin säng känns ju "ganska" fantastiskt. Hälsar man på oss nu får man antingen sova i soffan i vardagsrummet utan gardiner eller i en bäddfåtölj i hallen. Just sayin'. Vi har också köpt en soffa till vardagsrummet och en garderobslösning till sovrummet. Uhm, det är nog det?

Rent pengamässigt så har vi räknat med att det kommer kosta ungefär 100 000 kronor att flytta. I det räknar vi tutti såsom flytthjälp, flyttstäd, hotell 4 nätter för att hinna in och ut ur lägenheten samtidigt plus hotell för min pappa som ska hjälpa till. Resten är nya möbler och garderober och well, annat. Jag lade allt vi ska ha på Ikea i korgen i webbshoppen igår och bara där kommer det gå dryga 30 000 kronor liksom. Det är möjligt att vi har fel och det kommer gå på mindre än 100 000, men det är vad vi har lagt undan iallafall.

Är det nåt mer ni vill veta?

5 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Eftersom jag läst dig i flera år utan att ge minsta kommentar, ville jag nu bara säga att det är en sån glädje varenda gång du skriver nånting. Och att det nu är så nära med huset, som jag minns när ni bestämde er för! Allt blir säkert bra. Jobbigt förstås, men bra!

Johanna sa...

Å, kul att läsa om flytten!!
Haha, helt med dig ang ”vilja vara på olika våningsplan sen”-tanken. Vi har ju köpt 140 kvm i ett plan och exakt ALLA säger ”vad sköönt med enplans”. Jag håller med nu, med små barn, MEN tänker verkligen som du att vi kommer vara mer inpå varann med alla på samma våning? Jaja, finns ju plus och minus med allt. Har vuxit upp i trevåningsradhus med inredd vind förresten och det var toppen förutom allt tjoande i trappan till folk om att någon var i telefon. Nu ringa det ju bara direkt till mobiler dock så ni har nog inget alls att frukta.

Ska bli kul att följa! Radhuslivet är otroligt nice måste jag säga! (Vi lärde också känna grannarna innan vi flyttade in, haha. Ringde och bjöd in oss själva på fika. Perfekt!)

Johanna sa...

*rings

Linn sa...

Tigerlilja: Vad himla fint att du säger det! Jag blir jätteglad (och pepp att blogga oftare). Det kommer bli toppen med huset och hittills (TA I TRÄ) är det inte ens speciellt jobbigt. Jag vill bara vara på plats och få börja pilla nu!

Linn sa...

Johanna: Men fy fan, DRÖMMEN med enplans. Jag växte tvärtom upp i enplans och är det bara stort nog är det ju fantastiskt. 140 kvm är definitivt stort nog och fan vad skönt att slippa trappor och grejer! Ska försöka bli lite bättre på att rapportera också, jag lovar!