tisdag, januari 23

Sparbruari

I senaste numret av Icas Buffé var det en sida med en tjej som specialiserat sig på billiga, men bra, måltider och som driver Portionen Under Tian. Nu ska väl sägas här att jag väldigt gärna VILL vara ekonomisk men att jag också har en ett väldigt använt betalkort pga håller mig sällan till planen så att säga. Jag gör dock matlistor för veckan och där tänker jag ju på vad som finns hemma och vad som går att kombinera så vi inte står där med typ slattar av grejer det inte går att göra nånting med. Problemet ligger väl i att vi ofta blir lite lata och beställer hämtmat och att vi har varit lite kassa på att käka upp rester innan dom blir för gamla. Därför blev jag rätt positivt triggad av den där artikeln och har sen dess både börjat följa instagramkontot (portionenundertian) och lagt till bloggen i min RSS-feed OCH! Jag (och Andreas) bestämde imorse att det blir vegetariskt i februari. Vi har lite kött och sånt i frysen och den ska tömmas så det är okej att äta men inget inköp av kött under februari månad. Det ska bli himla spännande att se vad som händer med vårt matkonto när köttet försvinner och det ska bli kul att flytta upp dom vegetariska rätterna och planera bara med dom. Vi äter absolut inte kött varje dag, men jag skulle nog säga att 50% är kötträtter, vilket ju är för mycket egentligen. Nu vill inte jag bli vegetarian, men jag vill äta mindre kött och jag tycker vi kan bli bättre på att variera vår meny och handla smartare så förhoppningsvis är det det jag kan återrapportera när februari är över.

2 kommentarer:

S sa...

Tack för tips!

Hanna sa...

Hej!

Vad himla glad jag blir av att läsa din kommentar, och att du blev peppad till att äta mer vegetariskt. Det är i många fall så mycket billigare! Heja er, kör hårt!

/Hanna ( Portionenundertian)